Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

APIA a demarat a treia etapă de depunere a cererilor de plată pentru două scheme finanţate prin FEGA

A- A A+
APIA a demarat a treia etapă de depunere a cererilor de plată pentru două scheme finanţate prin FEGA

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat luni că a fost demarată cea de-a treia etapă de depunere a cererilor de plată, cu termen limită 21 ianuarie 2011, pentru două scheme de plată finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

Astfel, potrivit APIA, a fost demarată cea de-a treia etapă de depunere a cererilor de plată pentru “Ajutorul specific acordat pentru producătorii de lapte de vacă din zonele defavorizate” şi “Ajutorul specific pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică”.

Solicitanţii care nu au depus cerere în prima sau a doua etapă de depunere pot depune cererea de plată la centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură până pe data de 21 ianuarie 2011 inclusiv.

“Conform modificării hotărârilor de guvern HG 755/2010 şi HG 759/2010, prin prevederile HG 1303 /2010, pentru a treia etapă de depunere pot solicita ajutorul specific atât persoanele fizice, cât şi persoanele juridice / persoanele constituite conform cu OUG 44/2008 care nu au solicitat ajutorul specific în prima sau a doua etapă de depunere. Persoanele fizice care au depus cererea de plată în prima sau a doua etapă de depunere şi nu s-au autorizat potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008, cu modificările ulterioare, nu vor depune o nouă cerere; cererea iniţială depusă de persoană fizică va fi reverificată şi acceptată la plată, cu respectarea condiţiilor de eligibilitate”, se arată în comunicatul APIA.

Totodată, persoanele fizice care au depus cererea în prima sau a doua etapă şi au retras cererea de plată datorită neautorizării / neactualizării datelor în urma constituirii cf OUG 44, au posibilitatea să solicite reverificarea cererii de plată iniţiale.

Condiţiile de eligibilitate sunt prevăzute în actele normative care reglementează acordarea ajutorului, şi anume HG 755/2010 pentru “Ajutorul specific acordat pentru producătorii de lapte de vacă din zonele defavorizate” şi HG 759/2010 pentru “Ajutorul specific pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică”, respectiv HG 759/2010, iar nerespectarea acestora  poate atrage, după caz, reducerea / excluderea de la plata ajutorului specific, respectiv penalităţi / sancţiuni multianuale.

Controlul la faţa locului se va efectua până la data de 10 martie 2011 inclusiv, conform manualului de proceduri elaborat de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Plăţile pentru ajutoarele specifice mai sus menţionate se efectuează până la data de 30 iunie 2011.

“Prin HG 1303/2010 se majorează cuantumul ajutorului specific pe cap de vacă de lapte la cel mult 250 euro/cap de vacă şi se calculează după finalizarea verificărilor conform prevederilor HG 755/2010 cu modificările şi completările ulterioare, prin raportarea plafonului de 22.447.205 euro aferent acestei forme de sprijin la numărul de animale eligibile”, se mai spune în comunicat.

Plafonul maxim de care poate beneficia România în anul 2010 pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică, conform prevederilor HG 759/2010 cu modificările şi completările ulterioare, este de 3.098.000 euro.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.inovativ.ro

Related Posts with Thumbnails

Articole pe acelasi subiect

  APIA va plăti peste 2,4 mil. euro pentru servicii de control prin teledetecţie a cererilor de plată

  Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va organiza în 27 aprilie o licitaţie deschisă pentru contractul de servicii de control prin teledetecţie a cererilor de plată pe suprafaţă...

  APIA eliberează adeverinţe pentru beneficiarii plăţilor care doresc să acceseze credite

  Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat joi că eliberează adeverinţe pentru beneficiarii plăţilor aferente Măsurilor 211, 212 şi 214 care doresc să acceseze credite pentru finanţarea...

  Calendarul obligaţiilor fiscale pentru luna februarie

  - (392 A) Declaraţie informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate de persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA în anul 2011 cu cifra de afaceri mai...

  CALENDARUL OBLIGAŢIILOR FISCALE PENTRU LUNA MARTIE

  (100) -Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat   – termen de depunere 26.03.2012. (101) Declaratia privind impozitul pe profit anual aferent anului 2011 de către toţi agenţii...

  APIA eliberează adeverinţe pentru obţinerea de credite de către fermieri

  Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) eliberează adeverinţe pentru beneficiarii plăţilor pentru zonele defavorizate şi cele de agro-mediu în vederea accesării de credite pentru finanţarea activităţilor curente. “Agenţia...

Scrie un răspuns