Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Cinci companii din patru ţări sunt interesate de construcția unui bloc energetic în bazinul Rovinari

A- A A+
Cinci companii din patru ţări sunt interesate de construcția unui bloc energetic în bazinul Rovinari

Cinci companii din China, Italia, România și Rusia s-au arătat interesate să investească în construcția unui bloc energetic de 500 MW în bazinul Rovinari, a declarat joi directorul general al Complexului Energetic Rovinari, Tiberiu Trotea.

”Cinci companii au achiziționat caietele de sarcini. Este vorba de două companii din China, Enel din Italia, Alro Slatina din România și Vimeco Rusia. Avem semnale că toate cele cinci firme vor depune oferte”, a precizat Trotea.

Ofertele vor fi deschise pe 30 septembrie.

”Se va alege investitorul care să contribuie la o societate care va construi blocul energetic din bazinul Rovinari. (…) Noi ne-am propus să participăm la investiție cu partea de active, nu venim cu partea financiară. În funcție de evaluarea activelor și necesarul financiar pentru proiect se va stabili cota de participare”, a explicat directorul general.

Acesta a mai spus că în Europa costurile pentru un MW de cărbune se ridică la 1,2 milioane euro, la care se adaugă cheltuielile pentru instalația de captare și transport C02.”Se ia în calcul varianta de a cumpăra certificate C02, astfel încât nu va mai fi necesară construcția instalației”, a completat Trotea.

Complexul Energetic Rovinari este producător de energie electrică şi termică şi a fost înfiinţat la 1 mai 2004. Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. Numărul total de angajaţi ai Complexului Energetic Rovinari este în prezent de 4.442.

Complexul Energetic Rovinari include termocentrala cu o putere instalată de 1.320 MW (4×330 MW), formată din blocurile energetice nr. 3, 4, 5 şi 6, puse în funcţiune în perioada 1976 – 1979. De asemenea, Exploatarea Minieră Rovinari are trei cariere: Rovinari, Tismana şi Cariera Pinoasa.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails