Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Fondul de Garantare a început plățile către creditorii de asigurări ai Delta Addendum Asigurări

A- A A+
Fondul de Garantare a început plățile către creditorii de asigurări ai Delta Addendum Asigurări

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) anunță persoanele care au de încasat sume în temeiul contractelor de asigurare încheiate cu S.C. Delta Addendum Asigurări Generale S.A. – societate de asigurare în faliment – că se pot adresa Fondului de Garantare.

Fondul de Garantare are temeiul legal să efectueze aceste plăți începând din 15 august, dată la care hotărârea instanței judecătorești de deschidere a procedurii insolvenței la societatea menționată, pronunțată ca urmare a cererii formulate de CSA în 4 februarie, a rămas irevocabilă, precizează CSA într-un comunicat.

„Conform prevederilor Legii nr. 503/2004 privind redresarea financiară și falimentul societăților de asigurare, Departamentul Fond de Garantare din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a făcut demersuri pentru a prelua dosarele de daună deschise la societate, precum și evidențele tehnico-operative și contabile aferente acestor dosare”, se arată în comunicat.

Fondul de Garantare a preluat până în prezent 565 de dosare de daună. Acestea au fost preluate în două tranșe, de la lichidatorul desemnat de societate în procedura de lichidare voluntară și, respectiv, de la lichidatorul judiciar desemnat de instanță, iar valoarea lor totală este de 1.417.183,14 lei, potrivit CSA.

În urma analizei datelor preluate, precum și a cererilor de plată deja primite, în data de 24 august Fondul de Garantare a publicat lista potențialilor creditori de asigurări.

La începutul săptămânii curente, Fondul de Garantare a început să efectueze plăți în temeiul cererilor de plată primite, fiind achitată până acum o sumă totală de 61.631 lei, aferentă unui număr de 31 dosare de daună. În perioada următoare, Fondul va continua efectuarea plăților pe măsura primirii cererilor de plată și a analizării lor, se mai arată în comunicat.

Potrivit procedurii reglementate de legislația specifică asigurărilor, toate persoanele care pretind un drept de creanță împotriva societății Delta Addendum Asigurări Generale S.A. trebuie să se adreseze Fondului de Garantare cu o cerere de plată, însoțită de documentele justificative ale creanței în vederea plății despăgubirii. Cererea se formulează în termen de 60 de zile de la data publicării listelor, precizează Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.

Prin Decizia nr.24/14.01.2011, publicată în Monitorul Oficial nr. 81/31.01.2011, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a hotărât retragerea autorizației de funcționare a societății de asigurare aflată în lichidare voluntară S.C. Delta Addendum Asigurări Generale S.A., precum și declanșarea procedurii de faliment la aceasta.

La data efectuării controlului care a condus la luarea acestei decizii, societatea menționată avea un număr de circa 800 de dosare de daună nelichidate. Fondul de Garantare continuă demersurile pentru preluarea dosarelor care nu au fost încă predate de lichidatorul  judiciar desemnat de instanță, mai informează CSA.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails