Conferința- Piața Unică a Uniunii Europene- Politici și Legislație. Importanța legislației europene pentru mediul de afaceri local


Spread the love

Universitatea “Babes-Bolyai” si mediul de afaceri au lansat portalul

Importanța legislației europene a Pietei Unice pentru mediul de business local

Universitatea Babes Bolyai, in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Cluj si Philip Morris Romania, a lansat astazi, 27 mai 2014, la Camera de Comert si Industrie din Cluj-Napoca, portalul Importanța legislației europene a Pietei Unice pentru mediul de business local, in cadrul conferintei Piata Unica a Uniunii Europene-politici si legislatie(impact in Romania) organizata de Catedra “Jean Monnet Ad Personam” de la Facultatea de Studii Europene si Clubul Intreprinzatorului Roman.

Scopul proiectului este acela de a realiza o punte între mediul academic și mediul de afaceri, evidențiind importanța monitorizării legislației europene pentru evaluarea corectă a impactului său asupra activitatii companiilor din diferite domenii de activitate.

Evenimentul lansarii portalului a reunit reprezentanti ai Guvernului, membri ai corpului academic clujean si mediului de afaceri din regiunea Transilvaniei. Prorectorul UBB, prof. dr. Mihaela Lutas a aratat, in deschiderea evenimentului: ”Mediul academic clujean este nu doar deschis total spre mediul de afaceri, dar vine mereu cu noi initiative in domeniul cercetarii, inovarii si managementului afacerilor pentru ca firmele din zona sa fie tot mai competitive si sa opereze tot mai eficient pe Piata Unica a Uniunii Europene si pe piata globala”.

“Am initiat acest proiect de responsabilitate sociala cu ajutorul studentilor masteranzi ai Universitatii Babes Bolyai, convinsi fiind de necesitatea unei surse de informare credibile si actualizate cu privire la legislatia europeana si la impactul sau asupra companiilor locale,” a spus Sorana Mantho, Director Corporate Affairs, Philip Morris Romania. “Indiferent de domeniul in care activeaza, companiile trebuie sa se informeze asupra contextului legislativ local si european pentru a putea sa-si dezvolte operatiunile si sa fie competitive nu numai pe piata din Romania. De asemenea, trebuie sa cunoasca procesul european de reglementare si modalitatile prin care particularitatile pietei locale pot fi luate in considerare si reflectate de legislatia europeana. Este un proces continuu de comunicare intre mediul de business si cel de reglementare care, daca este utilizat cu corectitudine si eficienta, nu poate fi decat benefic pentru piata.”

Compania acorda burse studentilor masteranzi de la Universitatea Babes Bolyai pentru dezvoltarea unui portal de informare pentru companii, cu privire la legislatia europeana si procesul de reglementare.

Evenimentul de lansare a proiectului a prezentat, printre altele, studii de caz concrete din care a reiesit importanta monitorizarii legislatiei europene pentru fiecare domeniu de activitate si modul in care agentii economici pot sa evalueze si sa evidentieze specificul pietei si impactul potential al unui proiect legislativ inca din faza de consultare publica, spre beneficiul tuturor partilor implicate.

Portalul se gaseste la adres http://ice.ccicj.ro si poate fi accesat pe baza de inregistrare.

Aici găsiți si Programul Conferinței