Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Experți români vor participa la redactarea Acordului de Guvernanță Fiscală, spune Băsescu

A- A A+
Experți români vor participa la redactarea Acordului de Guvernanță Fiscală, spune Băsescu

Președintele Traian Băsescu a declarat miercuri, la Cotroceni, că la forma finală a Acordului de Guvernanță Fiscală vor lucra și experți români.

„În cursul zilei de mâine eu voi confirma la Bruxelles că România va avea experți care să participe la redactarea în formă finală a acestui acord, după ce, până la sfârșitul anului, statele din zona euro vor produce un material de lucru pentru că ideea realizării acestui acord aparține și până la acest Consiliu a fost adjudecată de eurozonă. Abia la acest Consiliu s-a deschis poarta și pentru statele din afara zonei euro”, a afirmat șeful statului, adăugând că nu a ezitat să angajeze „România pe acest drum al responsabilității bugetare”.

Traian Băsescu a remarcat în dezbaterile publice asupra Acordului de Guvernanță Fiscală o temă „recurentă”, aceea a îngrijorării provocate de efectele acestui acord asupra României.

„Am văzut îngrijorări legate de cum vom înghiți – în ghilimele – acest acord, că ni-l dă cineva. Nu”, a punctat președintele Băsescu, într-o declaraţie de presă ulterioară discuţiilor cu partidele parlamentare, generate de concluziile ultimului summit UE.

Băsescu a explicat că miercuri nu a avut consultări, în sens constituţional, ci a încercat să aducă toate partidele în linia interesului naţional.

„Întâlnirile au fost extrem de importante, ele ne îndreaptă către un consens. Ce pot afirma în mod categoric este că nu va exista niciun partid parlamentar care să respingă ratificarea în timp util a acordului de uniune fiscală. De asemenea, în cazul în care se va proba a fi necesară rezivuirea Constituţie – şi eu afirm că este necesară – se va modifica şi Constituţia în timp util pentru introducerea condiţiilor din acordul de uniune fiscală”, a spus Băsescu.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails