Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Sezonierii și specialiștii români nu vor mai avea nevoie de permise de muncă în Germania, din 2012

A- A A+
Sezonierii și specialiștii români nu vor mai avea nevoie de permise de muncă în Germania, din 2012

Muncitorii sezonieri, specialiștii și ucenicii din România nu vor mai avea nevoie de permise de muncă în Germania, din 2012, a decis miercuri Guvernul de la Berlin.

Potrivit deciziei, începând de anul viitor, nu va mai fi nevoie de permisul de muncă obligatoriu pentru absolvenţii de facultate care solicită un loc de muncă corespunzător pregătirii lor, pentru cei care vor începe o pregătire profesională într-o întreprindere şi pentru locuri de muncă sezoniere.

De asemenea, în cazul locurilor de muncă în care pregătirea şi calificarea profesională este una standardizată, a fost exclusă verificarea priorităţii.

Prin urmare, companiile nu vor mai fi obligate să demonstreze că n-au găsit muncitori din Germania sau din celelalte state UE cărora nu li se aplică restricții de niciun fel de piața muncii atunci când vor angaja români, scrie Deutsche Welle.

Germania se număra printre ultimele 10 state membre UE care restricţionează accesul muncitorilor români şi bulgari pe piaţa muncii. Celelalte ţări sunt Austria, Belgia, Italia, Olanda, Luxembourg, Malta, Franţa, Marea Britanie şi Irlanda.

Conform legislației europene, actualele restricții nu pot continua în niciun stat membru după sfârșitul anului 2013 și, în consecință, vor fi ridicate în acel moment.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails