Atenţie! Candidaţii fără experienţă, care cer un salariu prea mare, nu au şanse la angajare. Uite cum te ajută profilele eficiente


Angatorii sunt tot mai nemulţumiţi de lipsa de experienţă şi de competenţe a candidaţilor, drept pentru care întâmpină dificultăţi în a acoperi poziţiile deschise. Mai mult, angajatorii români se plâng de lipsa de cunoştinţe de afaceri sau academice, ori de slaba calificare profesională a solicitanţilor (28%). Prea multă parte de reuşită par să nu aibă nici candidaţii care îşi doresc un salariu mai mare decât cel oferit de companie (21%).

„În situaţia actuală, în care se solicită un grad cât mai ridicat de eficienţă cu resurse cât mai puţine, angajatorii preferă să aştepte până găsesc candidaţii potriviţi; totodată, candidaţii disponibili nu dispun de competenţele necesare.”, se arată în studiul ManpowerGroup privind Deficitul de Talente din 2011.

De altfel, ManpowerGroup, lider în soluţii de recrutare, recomandă alcătuirea de profile eficiente de angajare, care să suplinească CV-ul clasic. Compania de HR sfătuieşte ca fiecare candidat să încerce să dovedească cât mai eficient plus valoarea pe care o poate aduce potenţialului angajator. Aşadar, asemenea profile pot fi asemuite cu instrumentele de vânzare, sporind şansele candidatului de a obţine locul de muncă dorit. Profilul va sublinia competenţele şi calificările pe care angajatorii le caută şi indică  felul prin care candidatul poate creşte valoarea organizaţiei.

„Indivizii beneficiază de oportunităţi majore în contextul pieţei muncii actuale, totodată având responsabilitatea de a derula un proces continuu de îmbunătăţire, respectiv de însuşire de noi competenţe, prin participarea proactivă şi constantă la programe de training şi dezvoltare, în scopul creşterii şanselor de angajare.”, mai spun reprezentanţii ManPower.