Clujenii de la msg systems România lucrează pentru cele mai mari firme din branşa asigurări-reasigurări


msg systems România este activă pe piaţa din Cluj din anul 2008, având în prezent peste 170 de angajaţi. Centrul de competenţă din Cluj dezvoltă în principal proiecte pentru piaţa germană, inclusiv la nivel mondial, în mai multe domenii şi direcţii de business: dezvoltare SAP-ABAP, linia de business Automotive şi Asigurări, dezvoltare software în mediul JAVA, testare automatizată şi dezvoltare de soft pentru piaţa financiar-bancară şi auto, servicii de SAP-support.

Ca furnizor de soluţii şi servicii IT echipa msg systems din Cluj activeză pentru clienţi de talie mondială din mai multe branşe:

  • industria automotive: Audi, BMW, Daimler, VW
  • asigurări/reasigurări: Munich RE, Vienna Insurance Group, Allianz, Achmea, ING, Samsung Life Insurance, ADAC
  • domeniul financiar-bancar: LandesBank Berlin, VW Bank
  • energie: E-ON

msg systems România se află în permanentă creştere şi reprezintă o componentă importantă a strategiei de dezvoltare pe termen lung a concernului german msg systems AG.

msg systems România lucrează pentru 7 companii internaţionale din branşa asigurări/reasigurări.

Anul acesta centrul de competenţă SAP din Cluj Napoca a câştigat în portofoliul său încă 2 firme din domeniu: GenRe şi Samsung Life Insurance.

În domeniile financiar-bancar, asigurări şi reasigurări, msg systems România are în prezent o echipă de aproximativ 60 consultanţi IT SAP. Printre clienţii pentru care se dezvoltă proiecte în centrul de competenţe SAP din Cluj Napoca se numără firmele : Munich Re, Viena Insurance Group, GenRe, AIG, Volkswagen Bank, Achmea, Nationale Niederlande, Samsung Life Insurance.

Referitor la câteva proiecte din portofoliul msg systems România, Horea Raţiu, director departament SAP a declarat. “Pentru GenRe şi AIG Reasigurări participăm la instalarea şi dezvoltarea de componente noi atât pe modulul SAP de reasigurări cât şi pe cel de Business Intelligence. La Viena Insurance Group suntem implicaţi alături de alte proiecte, şi într-un proiect de extindere a modulului de asigurări SAP pentru asigurări de tip flotă. Proiectele sunt susţinute de echipe mixte msg alcătuite din consultanţi SAP din SUA, Germania şi România. Aproximativ 10%  dintre consultanţii msg au ales să lucreze ca şi consultanţi  SAP direct la unul dintre sediile clienţilor (Europa, America), în funcţie de nevoile proiectului şi disponibilitatea fiecăruia de a călători.’’

Având în vedere comunitatea tot mai mare a consultanţilor SAP din Cluj Napoca şi experienţa de peste 30 de ani în proiecte SAP ABAP a concernului german, msg systems România doreşte ca în luna septembrie a acestui an să organizanizeze o conferinţă SAP la Cluj Napoca. La acest eveniment vor fi invitaţi speakeri importanţi din branşa SAP, cu peste 15 ani de experienţă în domeniu. ‘Conferinţa SAP se adresează tuturor specialiştilor IT care doresc să interacţioneze cu mediul SAP şi nu este dedicată exclusiv comunităţii consultanţilor SAP. Agenda conferinţei va include şi un ‘show case’, bazat pe ultimele tendinţe IT din domeniul SAP’, au adăugat oficialii companiei.

Alături de centru de competenţe SAP, în cadrul companiei msg systems România s-a dezvoltat un puternic centru de competenţe pe zona automotive ce dezvoltă sisteme enterprise pe platforma JAVA pentru clienţi precum Daimler, Audi, BMW sau Volkswagen.