ANAF rambursează TVA în valoare de peste 1 miliard de lei în septembrie


Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a realizat selecţia naţională a deconturilor cu opţiune de rambursare pentru care există decizie aprobată, acestea totalizând 1,02 miliarde lei la 1 septembrie, potrivit unui comunicat emis marţi de ANAF.

În selecţia lunii septembrie au fost cuprinse, în ordinea vechimii, toate deconturile de TVA, urmând a fi soluţionate prin restituire deconturile a căror vechime este de până la data de 2 august 2010, a anunţat instituţia.

Potrivit ANAF, deconturile cu compensare şi restituire totalizează 784,9 milioane lei, din care se compensează suma de 53,8 milioane lei şi se restituie suma de 731 milioane lei, în vreme ce deconturile cu compensare integrală sunt în valoare de 222,6 milioane lei, iar cele cu compensare parţială în valoare de 15,8 milioane lei.

În cazul compensărilor totale sau parţiale se soluţionează toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar în cazul sumelor de restituit, care totalizează 731 milioane lei, plata efectivă a fost programată  în trei tranşe: prima în data de 7 septembrie (68,7 milioane lei), a doua în 24 septembrie (297 milioane lei) şi a treia în 29 septembrie (365,3 milioane lei).

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.umbluliber.com