UE Danube Region Business Support Actors, 1-2 septembrie 2016


În perioada 1-2 septembrie 2016, în oraşul Baden de lângă Viena va avea loc Workshopul UE dedicat actorilor implicaţi în Susţinerea Afacerilor din Regiunea Dunării (UE Danube Region Business Support Actors). Scopul atelierului constă în explorarea unor modalităţi de valorificare a Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD) vizând afacerile. Workshopul este co-organizat de către Ministerul Federal al Austriei pentru Afaceri Externe şi Integrare Europeană şi Comisia Europeană.

Obiectivul acestui workshop extrem de interactiv urmăreşte consolidarea impactului concret al dimensiunii comerciale a Strategiei şi Programului pentru Regiunea Dunării, precum şi programele de cooperare transfrontaliere aplicabile. Acest lucru poate fi realizat prin:

  • elaborarea contextului de afaceri specific al SUERD şi a Programelor INTERREG aplicabile;
  • identificarea unor măsuri de bune practici care au demonstrat un impact practic;
  • proiectarea şi demararea unor acţiuni concrete care urmează a fi luate de către actori în urma participării la workshop;
  • lansarea unei platforme de reţele inovatoare.

O dimensiune importantă a atelierului este crearea de reţele între parteneri şi realizarea catalogului de profile pe baza activităţilor anterioare şi viitoare ale structurilor implicate în dezvoltarea întreprinderilor Regiunii Dunărene.

Organizat în Baden bei Wien, la aproximativ 35 km de Aeroportul din Viena, workshopul se va desfăşura de la 1 septembrie (ora 10:00.) până la 2 septembrie (ora 17:00).  Găsiţi detalii suplimentare pe site-ul atelierului de la www.bmeia.gv.at/danube-business-actors

Dacă sunteţi interesaţi să participaţi, vă rugăm să vă înregistraţi prin intermediul site-ului până la 25 iulie. Locurile sunt limitate, deci prioritate se va acorda actorilor implicaţi în sprijinirea afacerilor. Nu se percepe nici o taxă pentru conferinţă, dar, din păcate, nu suntem în măsură să rambursăm costurile de deplasare sau cazare. Totuşi am făcut rezervări în bloc pentru camere la tarif redus şi vom oferi un număr limitat de transferuri cu autobuzul de la Aeroportul din Viena la Conferinţă fără nici un cost.

Pentru informaţii suplimentare, puteți contacta organizatorii  pe adresa de mail  abtiii3@bmeia.gv.at sau +43 501150-Ext. 3288.