Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

A doua ediție a Forumului de Afaceri Romano-Maghiar. Discuții

A- A A+

Camera de Comerț și Industrie Cluj în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj, Consulatul General al Ungariei la Cluj-Napoca, Camera de Comerț și Industrie Romano-Maghiară ( Carpatia) și Facultatea de Științe Economice și Gestiune a Afacerilor (FSEGA) din cadrul UBB a organizat în 15 noiembrie 2013, începând cu ora 13.30, la sediul FSEGA, cea de-a doua ediție a Forumului de Afaceri Româno-Maghiar.

Evenimentul s-a bucurat de participarea a peste 270 de oameni de afaceri români și maghiari care au luat parte la panelurile având ca teme de dezbatere sectoarele construcțiilor, dezvoltarea infrastructurii și utilitaților publice, transportul de marfă și logistică.

Panelul de construcții a fost deosebit de animat, prezentarea reprezentantei firmei IBC Focus, doamna Adriana Spătaru, captând atenția celor prezenți și implicându-i într-un dialog activ. Doamna a realizat o paralelă între felul în care funcționează firmele de construcții în Ungaria și România, prezentând un studiu realizat în 2012 având la bază 100 dintre cele mai mari firme românești din domeniu.

Dacă în 2012 majoritatea firmelor manifestau o atitudine optimistă față de evoluția pieței, în 2013, 36 dintre firmele intervievate nu mai erau active din diferite motive.

Concluziile au pus în evidența principalele probleme pe care le au firmele românești de construcții: neglijează relația cu potențialii clienți și nu iși motivează suficient managerii.

În cadrul panelului de protecția mediului a fost semnat un acord de colaborare între Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége din Budapesta și Eastern European Center for Management of Contaminated Sites din București.

Au avut loc intalniri business2business la care reprezentanții firmelor au participat pentru stabilirea unor noi relații comerciale și identificarea unor noi posibilități de investiție.

Comparativ cu ediția de anul trecut, Forumul de Afaceri Româno-Maghiar din acest an s-a bucurat de un interes sporit reunind printre participanți un numar mult mai mare de firme maghiare.

Încheierea lucrărilor forumului a fost marcată de o recepție organizată în clădirea Casinoului din Parcul Central.

Related Posts with Thumbnails