Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Asociația Little People România este marele câștigător al Premiului Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială 2013

A- A A+
Asociația Little People România este marele câștigător al  Premiului Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială 2013

40.000 de euro pentru inițiative care ajută copiii și tinerii afectați de cancer să își gestioneze temerile:

Încă două ONG-uri din țară au primit Premii de Onoare:

Fundația „FARA” și K Consulting Management and Coordination.

Premiu de Onoare – 16.000 de euro:

K Consulting Management and Coordination, pentru proiectul „Romano ButiQ”

„Romano ButiQ” este un proiect despre împuternicire. Inițiat în 2010, proiectul transformă oameni precum Anushka, tatăl a nouă copii, dintr-un zilier care îşi întreţine familia din ajutorul de şomaj într-un antreprenor: meșteșugar, proprietar și co-fondator al unei cooperative. În România, foarte puțini romi sunt angajați în mod legal iar stigmatul social este larg răspândit. De aici nevoia de soluții sustenabile și de exemple pozitive. De când s-a lansat, „Romano ButiQ” a dezvoltat o rețea de 20 de întreprinderi sociale și alte zece grupuri de inițiativă, care transformă abilitățile a sute de meșteșugari romi în surse viabile de venit. Adaptându-se la piața actuală, cooperativele produc porți din fier forjat, scrumiere din cupru și bijuterii din argint.

De asemenea, prin crearea unui muzeu mobil, vizitat de 15.000 de persoane, „Romano ButiQ” a conectat două lumi prin experiențe pozitive, multiplicând puterea de schimbare a acestui proiect.

www.kcmc.ro

http://romanobutiq.ro/

Juriul Premiului Fundației ERSTE pentru Integrare Socială

Proiectele câștigătoare au fost selectate de un juriu internațional dintr-un total de 136 de finalişti. Aceștia au fost nominalizați la rândul lor de către experți locali în integrare socială din aproape 2.000 de aplicații înscrise din toate țările participante.
Pentru mai multe informații despre Premiul Fundației ERSTE pentru Integrare Socială va rugăm accesați: www.socialintegration.org.

  • Câștigătorul marelui premiu, proiectul „Nu îmi este frică” al Asociației Little People România, oferă sprijin psiho-social copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, printr-un program de intervenție bazat pe tehnici de terapie prin joc.
  • Valoarea totală a premiilor acordate de Fundația ERSTE în cadrul acestei competiții este de 616.000 de euro.

Fundația ERSTE a premiat joi, 27 iunie, 35 de organizaţii ale căror eforturi sunt îndreptate cu pasiune către integrarea persoanelor marginalizate în ţările din Europa Centrală şi de Sud-Est (Austria, Bosnia și Herțegovina, Cehia, Croația, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ungaria). Dintre acestea, trei organizații sunt din România: Asociația Little People România (Premiul I – 40.000 de euro), K Consulting Management and Coordination și Fundația „FARA” (Premii de Onoare de câte 16.000 de euro). Premiile au fost decernate în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Viena, în faţa a peste 700 de reprezentanţi ai societăţii civile, mediului de afaceri şi organizaţiilor mass-media din Austria şi Europa Centrală şi de Sud-Est.

Premiul Fundației ERSTE pentru Integrare Socială:

6 ani de eforturi pentru integrarea persoanelor marginalizate

„Am iniţiat acest Premiu în urmă cu şase ani, din dorința de a recompensa  public organizațiile care luptă pentru integrarea socială a persoanelor marginalizate din Europa Centrală şi de Sud-Est. În pofida realizărilor și devotamentului lor, situaţia multor ONG-uri este încă precară, în special în sectorul social. Criza economică, suprasolicitarea guvernamentală şi a structurilor administraţiei publice au contribuit la crearea unui climat de incertitudine în care lucrează și trăiesc numeroși actori ai societății civile. Dorim să felicităm ONG-urile şi persoanele care lucrează cu acestea pentru realizări și pentru rolul important pe care îl joacă, și să facem vizibile rezultatele muncii lor și publicului larg.”, a declarat Doraja Eberle, Președintele Consiliului de Conducere al Fundaţiei ERSTE.

Structura premiilor oferite de Fundația ERSTE

  • premii în bani: Cei 35 de câștigători (premiul I, premiul II, două premii III, 26 de premii de onoare, 4 câștigători ai Premiilor Speciale din partea Juriului și 1 câștigător al Premiului Practicienilor) au primit premii în valoare totală de 616.000 de euro;
  • suport de comunicare și relații publice: Câștigătorii vor beneficia de consultanță specializată în comunicare și relații publice pe o perioadă de doi ani (iulie 2013 – iunie 2015). Consultanții locali vor depune eforturi să aducă aceste organizații în lumina reflectoarelor în țările lor de origine;
  • instruire pentru excelență organizațională: Toți finaliștii vor fi înscrişi în Academia Fundației ERSTE pentru ONG-uri și astfel vor lua parte la o serie de workshop-uri menite să le dezvolte capacitățile organizaționale în următorii doi ani.

Cele trei organizații câștigătoare din România:

Premiul I – 40.000 de euro:

Asociaţia Little People România, pentru proiectul „Nu îmi este frică!”

„Nu îmi este frică!” ajută copiii și tinerii afectați de cancer să înțeleagă și să gestioneze mai bine temerile care apar firesc în urma unui astfel de diagnostic. Proiectul a început în 2010, moment în care aproximativ 400 de copii nou-diagnosticaţi nu primeau niciun sprijin psiho-social. Ei pășeau singuri într-o realitate nouă și rece pe care nu o înțelegeau, se simțeau rău și nu știau de ce, își concentrau toată atenția și întrebările către părinți, și ei afectați emoțional. În prezent, Asociația Little People România și voluntarii din program oferă terapie prin joc tinerilor și copiilor din toate cele șapte spitale care acordă tratament complet împotriva cancerului. Copiii și tinerii își înțeleg și acceptă astfel mai ușor situația, făcând față provocărilor aduse de această afecțiune.

www.thelittlepeople.ro

Premiu de Onoare – 16.000 de euro:

Fundația „FARA”, pentru proiectul „Ferma OAT Suceava”

Regiunea de nord-est a României este una dintre cele mai sărace din Europa. Este un loc în care oamenii își câștigă cu greu existența, mai ales tinerii care au crescut în instituții de stat. În 2003, Fundația „FARA” din Suceava a pus bazele unei ferme în cadrul căreia oferă instruire în Agricultura Organică tinerilor, unii dintre ei cu dizabilități. Aceștia primesc îngrijire în case de tip familial și instruire în domeniul agriculturii și tâmplăriei (cele mai căutate meserii din regiune). Până în 2009, 41 de persoane au fost instruite, iar în prezent 33 dintre ele sunt angajate și au familii. După deschiderea unui nou centru de recuperare la fermă, 140 de elevi săraci primesc o masă caldă pe zi și mai mulți tineri beneficiază de locuință, formare profesională și șansa de a-și atinge propriul potențial. www.faracharity.org

Related Posts with Thumbnails