Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Boc: România susține implementarea Strategiei Europa 2020 şi a Agendei digitale pentru Europa

A- A A+
Boc: România susține implementarea Strategiei Europa 2020 şi a Agendei digitale pentru Europa

România acordă tot sprijinul implementării Strategiei Europa 2020 și Agendei digitale pentru Europa, a susţinut primul-ministru Emil Boc în cadrul întrevederii cu Neelie Kroes, vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar european pentru Agenda Digitală.

„Dezvoltarea Agendei Digitale în România este una dintre preocupările Guvernului. Considerăm că această strategie este un instrument important pentru stimularea inovației și contribuie la asigurarea creșterii economice”, a afirmat Boc, potrivit unui comunicat de presă.

La rândul său, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Valerian Vreme, a subliniat că Executivul și MCSI au început aplicarea Strategiei europene, menționând că la nivel național au fost adoptate măsuri din Strategia europeană de informatizare, un prim pas în procesul de dezvoltare în această direcție, respectiv măsuri legate de managementul identității, sistemele de plăți și interconectare. În cursul acestui an, Ministerul va propune o Strategie naţională de informatizare pentru anii 2012-2020, având ca model obiectivele propuse de Agenda Digitală, a mai precizat ministrul Comunicațiilor.

Vicepreşedintele Comisiei Europene şi comisar european pentru Agenda Digitală, Neelie Kroes, a mulțumit pentru sprijinul acordat de România în implementarea Strategiei Europa 2020 și a apreciat progresele realizate de țara noastră în aplicarea acestui proiect. De asemenea, vicepreşedintele Comisiei Europene a remarcat profesionalismul specialiștilor români în domeniul IT.

Un alt subiect discutat în cadrul întrevederii s-a referit la propunerea de regulament privind roaming-ul în rețelele internaționale, mai informează Guvernul.

Comisarul european Neelie Kroes a precizat că decizia finală în privința acestei propuneri de regulament va fi luată, cel mai probabil, în mandatul președinției daneze a UE (începând cu 1 ianuarie 2012) și a arătat că fiecare stat membru al UE va decide mecanismul de implementare al noilor reglementări.

Premierul Emil Boc a menționat că România susține ultima propunere de regulament privind roaming-ul în reţelele internaţionale, întrucât este în avantajul cetăţenilor români. În context, premierul Emil Boc și comisarul European Neelie Kroes au avut și un schimb de opinii legat de evoluția economică la nivelul UE.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat secretarul de stat Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului, șeful Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, Niculae IDU.

Şi preşedintele Traian Băsescu a primit-o luni, la Palatul Cotroceni, pe Neelie Kroes, după cum se arată într-un comunicat de presă al Preşedinţiei. În cursul întrevederii au fost abordate, cu precădere, obiectivele Agendei Digitale a Uniunii Europene privind dezvoltarea unei pieţe unice digitale şi valorificarea potenţialului economic şi social al tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor.

În cadrul discuţiilor, comisarul european a prezentat contribuţia importantă a Agendei Digitale la asigurarea creşterii economice a Uniunii Europene şi a bunăstării cetăţenilor europeni. Oficialul comunitar a încurajat dezvoltarea de proiecte la nivel naţional, în vederea implementării Agendei Digitale.

Preşedintele Traian Băsescu a subliniat sprijinul pe care România îl acordă atingerii obiectivelor Agendei Digitale a Uniunii Europene, în special în ceea ce priveşte creşterea gradului de utilizare a internetului rapid. De asemenea, şeful statului a prezentat progresele realizate de România în domeniul interoperabilităţii sistemelor de comunicaţii ale autorităţilor publice.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails