Borbely: Vom retrage prefinanțările beneficiarilor care primesc bani europeni și nu îi utilizează


Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a avertizat, marţi, că se va trece la retragerea prefinanțării în cazul beneficiarilor de fonduri europene care primesc banii și nu îi utilizează.

„Ministerul Mediului este pe primul loc în Europa și în România în ceea ce privește contractarea. Anul acesta, am realizat deja cota de contractare aferentă anului 2011, dar stăm mai prost cu implementarea. Și aici, trebuie să o spunem, este responsabilitatea beneficiarilor. Ar trebui să atragem fonduri europene de 40-50 de milioane de euro pe lună, raportat la numărul și valoarea contractelor pe care le avem semnate, dar nu se întâmplă așa. Vom trece la retragerea prefinanțării dacă beneficiarii primesc banii și nu îi utilizează”, a spus ministrul, la reuniunea cu tema „Programul Operaţional Sectorial Mediu – progres în implementare 2010-2011”.

Borbely a avertizat şi cu privire la faptul că sumele atrase până la finele acestui an vor influenţa modul de alocare a bugetului pentru România la nivel comunitar. „Dacă nu suntem capabili să absorbim cât mai mulți bani, la începutul anului viitor, când se va discuta la nivelul Uniunii Europene bugetul pentru 2013 – 2020, vom avea o problemă”, a subliniat demnitarul.

Sursa: NewsIn