Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Consiliul Concurenței va finaliza în toamnă anchetele privind prețul la combustibil și piaţa bancară

A- A A+
Consiliul Concurenței va finaliza în toamnă anchetele privind prețul la combustibil și piaţa bancară

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat joi că investigațiile pe piața bancară și cea care vizează prețul la combustibil, ambele mai vechi de trei ani, vor fi finalizate în toamnă.

”Investigația legată de prețul pe piața de combustibil este una din 12 mai vechi de trei ani și cred că o vom finaliza curând, iar undeva în toamnă o să iasă și rezultatele. Sunt câteva faze procedurale care se fac după ce se încheie investigația. După ce terminăm vom merge la Comisia Europeană, apoi vom merge va firmă, care ne va da observațiile ei”, a precizat Chirițoiu.

Președintele Consiliului Concurenței a explicat că firmele din sector care fac obiectul investigației vor fi primele care vor primi rezultatele anchetei.

”Înainte să acuzi pe cineva de ceva, este corect să îi dai posibilitatea să se apere. Primele care trebuie să vadă ce dovezi avem trebuie să fie firmele. Nu este corect să iei o decizie fără să asculți și cealaltă parte”, a adăugat Chirițoiu.

Consiliul Concurenței urmează să finalizeze în toamnă și ancheta pe piața bancară. ”Ancheta de pe piața bancară va fi finalizată în toamnă, dar acum vreau să mă concentrez pe cea de petrol”, a mai spus președintele Consiliului Concurenței.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails