Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Exproprierile încurcă lucrările la pista Aeroportului Internațional Cluj

A- A A+
Exproprierile încurcă lucrările la pista Aeroportului Internațional Cluj

Exproprierile în cazul pistei de 2.100 de metri a Aeroportului Internațional Cluj-Napoca înaintează cu pași de melc. Mai puţin de 10% dintre proprietarii ale căror parcele au fost introduse în şantierul căii de rulare au fost despăgubiţi până în acest moment. Pe listă mai aşteaptă alte 650 de persoane, însă Consiliul Judeţean Cluj spune că deocamdată nu dispune de fonduri pentru exproprieri.

Evaluată la peste 30 de milioane de euro, pista Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca s-a blocat la capitolul exproprieri. Lipsa banilor a făcut ca extinderea şantierului să fie oprită, ceea ce a dus la o întârziere a lucrărilor de aproape 12 luni „50 de loturi au fost despăgubite din cele expropriate. Sunt 650 care mai rămân, 700 de loturi în total, dar nu toate au nevoie de a fi ocupate de lucrări. În limita banilor încercăm să plătim pe toată lumea”, a declarat Horea Uioreanu, președintele Consiliului Județean Cluj.

„Există o parte din lucrări care intră sub incidenţa exproprierilor care urmează să se facă. Aceste trasee incumbă trasee de semnalistică, trasee de reţele electrice pentru care avem prefabricatele asigurate”, a declarat Ștefan Dimitriu, reprezentan constructor.

Potrivit reprezentanţilor forului judeţean, pentru a rezolva problema exproprierilor sunt necesari aproximativ 9 milioane de lei.

Sursa: City News

Related Posts with Thumbnails