Guvernul trebuie să modifice Legea privind achizițiile publice și Legea salarizării până la 1 iunie


Modificările la Legea achizițiilor publice trebuie să intre în vigoare până la 1 iunie, tot până atunci trebuie modificată Legea salarizării, pentru a rezolva problemele generate de aplicarea acesteia, iar negocierile pe tema deficitului bugetar continuă până luni.

Modificarea Legii achizițiilor publice trebuie să intre în vigoare până la 1 iunie, au stabilit membrii Guvernului după discuțiile cu FMI, și tot până atunci trebuie modificată Legea salarizării, pentru a rezolva problemele generate de aplicarea acesteia, spun reprezentanți ai Executivului care au participat la discuțiile cu FMI de la Palatul Victoria.

Potrivit acelorași surse, deficitul bugetar nu a fost convenit încă, discuțiile pe această temă continuând până luni. Cifrele anunțate joi de președintele Traian Băsescu (reducerea, de la 1 iunie, a fondului de salarii cu 25% în întreaga administraţie, reducerea pensiilor și a ajutorului de șomaj cu 15% şi tăierea subvenţiilor) – nu au suferit modificări, iar discuția a avut un caracter mai mult ”formal”.

Președintele Traian Băsescu a anunțat joi că a discutat cu Executivul și cu FMI pe tema modificării ”rapide” a Legii achiziţiilor publice, în sensul transparentizării modului de organizare a licitațiilor și că licitațiile nu trebuie să mai fie blocate prin contestațiile din instanțe.

sursa NewsIn