Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Millennium Bank a acordat o finanțare de un milion euro Casei de Licitații de Artă Artmark

A- A A+
Millennium Bank a acordat o finanțare de un milion euro Casei de Licitații de Artă Artmark

Banca Millennium Bank a acordat o finanţare de un milion euro Casei de Licitații de Artă Artmark, bani pe care Artmark îi va investi în implementarea proiectelor sale de dezvoltare a pieţei româneşti de artă, se arată într-un comunicat.

Artmark devine astfel prima casă de licitaţii din România finanţată de o bancă.

Contractul cu banca a fost încheiat pe o durată de cinci ani, timp în care casa de licitaţii va investi aceste fonduri în proiecte menite să ducă la maturizarea pieţei de artă din România.

”La trei ani de la începerea activităţii Artmark, restituirea integrală a împrumutului obţinut de la fondul de investiţii deschide noi perspective atât în ceea ce priveşte consolidarea modelelor de business actuale, dar mai ales direcţii noi de dezvoltare. Pentru aceasta, era nevoie de o nouă finanţare, pe care am obţinut-o de la Millenium Bank. Ne bucurăm că reprezentanţii băncii au răspuns pozitiv propunerii noastre de colaborare”, a declarat CEO Artmark, Manuela Plăpcianu.

Totodată, începând cu luna iunie a acestui an, Casa de Licitaţii Artmark are o nouă formulă de acţionariat, avocatului fondator Alexandru Bâldea revenindu-i 80% din acţiunile companiei, iar Manuelei Plăpcianu, ex-CEO Bancpost, 20%.

”După o perioadă de trei ani în care acţionariatul Casei Artmark a fost deţinut de către Alexandru Bâldea, Manuela Plăpcianu şi fondul elveţian de investiţii asociat iniţial,  pachetul de acţiuni se împarte, începând cu luna iunie 2011, doar între Alexandru Bâldea (80%) şi Manuela Plăpcianu (20%). Acţionariatul a căpătat o nouă formă ca urmare a restituirii integrale a împrumutului obţinut la înfiinţarea companiei  de la fondul de investiţii elveţian”, se mai arată în comunicatul emis sâmbătă de casa de licitaţii.

În cei trei ani de existenţă, la Artmark au fost organizate peste  30 de licitaţii de artă, care au pus în vânzare aproximativ 3.000 de opere de artă şi obiecte de colecţie. Vânzările publice (prin licitaţii de artă) ale Artmark au crescut de la 1,76 milioane de euro în 2009 la 5,5 milioane de euro în 2010 şi 4,75 milioane de euro în primul semestru al anului 2011, într-o piaţă a vânzărilor publice care a crescut de la aproximativ 3,7 milioane în 2009 la aproximativ 8,3 milioane euro în 2010, pentru ca în prima jumătate a anului 2011 să se realizeze deja 6,6 milioane euro.

”Estimăm că, anul acesta, vânzările publice de artă vor fi în jur de 14  milioane de euro. De asemenea, există toate condiţiile pentru ca în 2011 să se stabilească un nou record istoric pentru piaţa românească de artă şi anume trecerea peste pragul de 300.000 euro pentru achiziţionarea unei opere de artă”, a precizat Manuela Plăpcianu.

Artmark este o casă de licitaţii de artă înfiinţată în 2008 care selectează, evaluează şi pune în circuitul pieţei de artă opere cu autenticitate garantată, susţinând în paralel activitatea Centrului Cultural ArtSociety, care organizează expoziţii de artă de anvergură naţională.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails