Târgul Internațional de la Havana, Cuba (FIHAV)


În perioada 04 – 10 noiembrie 2012 se desfășoară cea de-a 30-a editie aTargului International de la Havana, Cuba (FIHAV).

Targul comercial multi-sectorial este organizat de Ministerul de Comert Exterior si Investitii al Republicii Cuba, Camera de Comert a Republicii Cuba si Centrul International de Conferinte EXPOCUBA, in incinta complexului expozitional EXPOCUBA si se axeaza, in principal, pe expunerea si promovarea unor domenii precum: bunuri de consum; masini si utilaje (auto, camioane si alte mijloace de transport si componente); echipamente si tehnologii; materii prime si servicii. Suplimentar, Ambasada Romaniei in Republica Cuba a mai indicat urmatoarelesectoare de interesarticole industriale (inclusiv truse echipamente electrice pentru ateliere, articole laboratoare, eprubete etc.); hidrotehnica; petrol (exploatare, tehnologie, etc.); energetica, generatoare si instalatii eoliene; energie solara; produse agro-alimentare (bio); agricultura ecologica; industria vinului; textile, confectii si materiale de croitorie; artizanat; industria farmaceutica si cosmetica; IT; constructii (hoteluri, materiale de constructii – linii tehnologiceechipamente si consumabile pentru piscine (motor recirculare, filtre, furtun, substante, etc.).

Expozitia reprezinta o oportunitate deosebita pentru companiile interesate sa-si lanseze produsele si serviciile pe piata cubaneza si latino-americana, dar si un prilej de a incheia contracte cu parteneri comerciali din intreaga lume. In prezent spatiul expozitional (atasat) alocat tarii noastre, prin grija Ambasadei Romaniei in Cuba, consta in doua standuri, fiecare de 15 mp, in pavilionul 12 si un stand exterior pentru expo auto (30 mp), dar in functie de interesul companiilor participante se mai pot solicita organizatorilor si altele.

Cu ocazia targului Camera Nationala intentioneaza sa organizeze o delegatie a oamenilor afaceri.

Program preliminar

30.10 – 03.11.2012  – Plecare din Bucuresti, aeroportul «Henri Coanda», imbarcarea pe cursa cu destinatia Havana. Sosire la Havana si transfer la hotel. Cazare Hotel 4*

04.11.2012 –  Mic dejun. Transfer la Targ. Ceremonia de deschidere. Vizite ale oamenilor de afaceri. Primire la Ambasada Romaniei. Intalnire cu E.S. Ambasadorul Romaniei in Cuba.

05.11 – 10.11.2012  –  Mic dejun. Transfer la Targ. Vizite ale oamenilor de afaceri.

09.11.2012  – Mic dejun. Intalnire cu Conducerea Camerei de Comert a  Republicii Cuba. Seara, transfer la targ pentru ceremonia de premiere.

09.11 – 10.11.2012 – Mic dejun. Transfer la Targ. Vizite ale publicului larg.

11.11 – 12.11.2012 – Mic dejun. Optional vizitarea orasului Havana cu ghid insotitor de limba engleza/romana. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa cu destinatia Bucuresti.

12.11 – 16.11.2012 – Retragerea exponatelor. Dezasamblarea standurilor.

Companiile romanesti interesate sa participe sunt rugate sa transmita in scris confirmarea de participare la adresa de e-mail: drc@ccir.ro sau la numarul de fax: 021.311.21.10, pana la data de 05 octombrie 2012. Costurile deplasarii vor fi suportate integral de fiecare participant in parte.

Pentru relatii suplimentare, persoana de contact este dra. Cristina Ionescu, Directia Reprezentare Camerala, Sef Birou Relatii Externe, tel. 021/319 01 55, fax 021/311 21 10, e-mail: drc@ccir.ro.