Ambasada Republicii Kazahstan la București Concert „Muzica Marii Stepe Uly Dala Sazy” , 12 Septembrie, ora 18:00 , la Opera Națională Română din Cluj-Napoca


Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Kazahstan-1024x315.png

 Anul acesta, Republica Kazahstan și România sărbătoresc 30 de ani de relații diplomatice.

În această perioadă, țările au atins un nivel ridicat de interacțiune într-o gamă largă de cooperare. Dovadă în acest sens sunt întâlnirile regulate ale conducerii celor două țări, existența unui cadru juridic larg și a mecanismelor de dezvoltare a relațiilor bilaterale.

O atenție deosebită este acordată dezvoltării cooperării culturale. În ultimii ani, Kazahstanul și România au implementat o serie de proiecte istorice importante, precum deschiderea în capitalele țărilor noastre a busturilor poetului kazah Abay și al poetului român Eminescu, dar și piețele „Kazahstan” și „București”.

Astfel, Ambasada Republicii Kazahstan la București și Consulatul Onorific al Republicii Kazahstan la Cluj-Napoca, organizează la Cluj-Napoca, concertul Orchestrei Academice de Stat de Folclor și Etnografie “Otyrar Sazy” în vederea aniversării a 30 de ani de relații diplomatice.

În acest sens, se organizează concertul „Muzica Marii Stepe Uly Dala Sazy” care va avea loc luni, 12 Septembrie, ora 18:00 , la Opera Națională Română din Cluj-Napoca

Sursa:

Ambasada Republicii Kazahstan la București