Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Acord al CE, FMI şi BCE cu autorităţile elene privind eliminarea deficitului fiscal din 2011-2014

A- A A+
Acord al CE, FMI şi BCE cu autorităţile elene privind eliminarea deficitului fiscal din 2011-2014

Comisia Europeană (CE) a anunţat vineri că Troica formată din şefii Misiunii CE, Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Băncii Centrale Europene (BCE) a ajuns la un acord cu autorităţile elene privind un set de măsuri care să elimine deficitul fiscal al Greciei din perioada 2011-2014.

Troica şi autorităţile din Grecia au căzut de acord asupra Strategiei Fiscale pe Termen Mediu (MTFS), se arată într-un comunicat al CE. Comisia se aşteaptă ca această startegie fiscală să fie transpusă în măsuri legislative concrete şi să reflecte planul de privatizare.

De asemenea, Comisia Europeană aşteaptă ca Parlamentul elen să voteze săptămâna viitoare legile care, o dată implementate, vor permite Greciei să îşi îndeplinească obiectivele stabilite.

Guvernul elen a supravieţuit miercuri unui vot de încredere crucial în Parlament, în condiţiile în care încearcă să obţină susţinere pentru noi măsuri de austeritate, necesare pentru evitarea falimentului.

Noul cabinet al premierului Giorgios Papandreou a fost aprobat cu 155 de voturi pentru, 143 împotrivă şi două abţineri, potrivit BBC News.

În continuare, parlamentarilor li se va cere să aprobe un set de reduceri de cheltuieli, creşteri de taxe, reforme fiscale şi privatizări în valoare de 28 de miliarde de euro.

Miniştrii de finanţe din Zona euro au cerut ca aceste măsuri să fie adoptate înainte de a debloca ultima tranşă, de 12 miliarde de euro, din împrumutul alocat Greciei.

Anterior, mii de persoane s-au strâns în faţa Parlamentului din Atena pentru a protesta atât faţă de măsurile de austeritate, cât şi faţă de clasa politică în general.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails