Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Acţiunile FP vor intra, din 21 martie, în componenţa a patru indici ai BVB

A- A A+
Acţiunile FP vor intra, din 21 martie, în componenţa a patru indici ai BVB

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP) vor intra, din 21 martie, în componenţa a patru indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB), respectiv BET, BET-XT, BET-FI şi BET-C, informează The Money Channel.

Astfel, acţiunile Fondului Proprietatea şi cele emise de BVB vor înlocui Dafora şi Condmag în BET, indicele celor mai lichide 10 acţiuni din piaţă.

Totodată, acţiunile FP vor intra şi în BET-FI, alături de cele cinci societăţi de investiţii financiare, urmând ca Fondul să fie inclus şi în componenţa indicelui BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii, alături de companiile Ropharma şi Socep.

Fondul va fi inclus, de asemenea, şi în indicele BET-C, indicele general al pieţei BVB, ce reflectă evoluţia preţurilor tuturor companiilor listate la Bursă, cu excepţia SIF-urilor.

Factorul de reprezentare pentru fiecare simbol din componenţa indicilor va fi calculat de către BVB pe baza preţurilor de închidere din şedinţa de tranzacţionare din 16 martie. Noua compoziţie a indicilor va intra în vigoare din 21 martie.

Acţiunile Fondul Proprietatea sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti începând din 25 ianuarie. În prima lună de la listare au fost tranzacţionate peste 1,6 miliarde de acţiuni FP, reprezentând 11,8% din capitalul Fondului. Totodată, valoarea tuturor tranzacţiilor cu acţiunile Fondului a depăşit 1 miliard de lei, iar numărul total de tranzacţii a fost de peste 27.191 în prima lună.

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton a câştigat, în iulie 2009, mandatul în valoare de 3,68 miliarde euro al Fondului Proprietatea, fiind selectată dintre şapte companii globale de management al activelor.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails