Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Administratorii fondurilor de pensii private au încheiat anul 2010 cu o pierdere de 63 milioane lei

A- A A+
Administratorii fondurilor de pensii private au încheiat anul 2010 cu o pierdere de 63 milioane lei

Administratorii fondurilor de pensii private au încheiat anul 2010 cu o pierdere cumulată de 63,24 milioane lei, cele mai mari pierderi fiind înregistrate de BCR Pensii şi Eureko, se arată în raportul anual de activitate al CSSPP pentru 2010.

„Cele mai mari pierderi au fost înregistrate de BCR Pensii (-31 milioane lei) şi Eureko Pensii (-11,86 milioane lei), ca urmare a cheltuielilor ocazionate de preluarea fondurilor de pensii administrate privat OTP şi Prima Pensie (de către BCR Pensii) şi KD (de către Eureko)”, se arată în raport.

Potrivit CSSPP, singurele fonduri care au încheiat anul trecut cu profit au fost ING Pensii, cu un profit de 2,21 milioane lei şi Generali SAFPP, care, chiar dacă din administrarea fondurilor de pensii administrate privat a înregistrat o pierdere de 0,97 milioane lei, pe total a obţinut un profit de 0,27 milioane lei, datorită rezultatului bun obţinut din administrarea fondurilor de pensii facultative (profit 1,24 milioane lei).

În domeniul fondurilor de pensii administrate privat în 2010 s-a înregistrat o pierdere de 45,97 milioane lei, cu excepţia ING Pensii, restul administratorilor înregistrând pierderi din administrarea acestor fonduri de pensii. În cazul fondurilor de pensii facultative, pierderea din 2010 a fost de 17,26 milioane lei, singurii administratori care au obţinut profit din administrarea fondurilor de pensii facultative fiind Allianz-Ţiriac Pensii Private şi Generali SAFPP.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails