Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

ADR Vest anunţă suspendarea depunerii cererilor de finanţare pentru microîntreprinderi

A- A A+
ADR Vest anunţă suspendarea depunerii cererilor de finanţare pentru microîntreprinderi

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest a anunţat că începând cu data de 27 august se suspendă procesul de depunere a cererilor de finanţare pentru sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor, ca urmare a depăşirii fondurilor alocate pentru acest domeniu.

„Întrucât în Regiunea Vest, finanţarea nerambursabilă solicitată prin proiectele depuse şi aflate în proces de evaluare şi selecţie depăşeşte cu mai mult de 50% valoarea totală alocată pentru domeniul major de intervenţie 4.3 «Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor», Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, a emis o instrucţiune ce prevede suspendarea depunerii de cereri de finanţare pentru această componentă începând cu data de 27 august 2010, ora 12.00“, se menţionează într-un comunicat de presă al ADR Vest, transmite corespondentul NewsIn.

Conform sursei citate, verificarea preliminară a cererilor de finanţare depuse în perioada 9 – 27 august 2010 se suspendă. „Proiectele depuse la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, începând cu data de 9 august 2010 până în data de 27 august 2010, vor intra pe lista cu proiecte în rezervă. Proiectele aflate în rezervă vor putea fi finanţate în condiţiile în care se disponibilizează sume în cadrul acestui domeniu major de intervenţie, în Regiunea Vest“, se mai precizează în comunicatul de presă.

Alocarea financiară pentru al doilea apel de proiecte pentru domeniul major de intervenţie 4.3 la nivelul Regiunii Vest este de 17,37 milioane euro, iar valoarea nerambursabilă solicitată a celor 241 de proiecte depuse şi aflate în procesul de evaluare este de 36,05 milioane euro. Astfel, valoarea solicitată a celor 241 proiecte depuse până la data de 6 august, depăşeşte cu 18,68 milioane euro valoarea alocată, respectiv cu 107,54%.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.nord-vest.ro

Related Posts with Thumbnails