În data de 27 iunie 2014 a avut loc Adunarea Generală a Membrilor Camerei de Comerţ şi Industrie a României întrunită statutar la sediul CCIR, Aula Candelabrelor, a avut pe ordinea de zi, pe lângă aspectele legate de noile obiective ale dezvoltării pe mai departe a C.C.I.R şi puncte importante pentru intrarea în normalitate a instituţiei, revenindu-se la forma de statut din anul 2008.
Cu majoritate de voturi, C.C.I. Iaşi a fost revocată din Colegiul de Conducere al C.C.I.R., locul vacantat atribuindu-se, prin vot secret, C.C.I. Arad.
Conform noii organigrame a C.C.I.R, conducerea superioară a instituţiei este exercitată şi prin cele patru comitete, structurate pe comisii de lucru, preşedinţii acestor comitete fiind asimilaţi funcţiei de vicepreşedinte C.C.I.R. la nivel de reprezentare.
Preşedinţii celor patru comitete sunt:
- Dl. Gheorghe Seculici, Preşedinte C.C.I. Arad – Preşedintele Comitetului pentru Strategii de Dezvoltare Economică
- Dl. Mihai Apopii, Preşedinte C.C.I. Neamţ – Preşedintele Comitetului pentru Politici în Producţie
- Dl. Ionel Gagu, Preşedinte C.C.I. Buzău – Preşedintele Comitetului pentru Politici în Comerţ şi Servicii
- Dl. Aurelian Gogulescu, Preşedinte C.C.I. Prahova – Preşedintele Comitetului pentru Strategii Camerale.
Imaginea publică a instituţiei şi recuperarea credibilităţii atât în faţa mediului de afaceri, cât şi în faţa decidentului politic, dezvoltarea Parteneriatelor Public-Private, monitorizarea promptă şi specializată a actelor normative cu caracter economic aflate în dezbatere publică, au fost doar câteva dintre obiectivele strategiei prezentate de Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie al României, dl. Mihai Daraban.
“Consider că prin hotărârile adoptate astăzi, Camera de Comerţ şi Industrie a României a pus bazele intrării în normalitate, pentru o comunicare directă şi deschisă cu membrii C.C.I.R. şi, implicit, cu mediul de afaceri”.
Sursa: Biroul Relaţii Publice Camera de Comerţ şi Industrie a României