Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Afacerile Allianz în România din asigurări generale au scăzut cu 11% în T1, la 55 milioane euro

A- A A+
Afacerile Allianz în România din asigurări generale au scăzut cu 11% în T1, la 55 milioane euro

Grupul german Allianz a înregistrat prime brute subscrise de 55 milioane de euro în România pe segmentul de asigurări generale în primele trei luni, în scădere cu 11% faţă de perioada similară din 2010, iar profitul operaţional a scăzut de la un milion de euro la zero, arată raportul grupului.

În primele trei luni din 2010, Allianz înregistrase în România prime brute subscrise de 62 milioane euro.

Pe segmentul de asigurări de viaţă şi sănătate, grupul a înregistrat în România prime statutare de şase milioane de euro, în stagnare comparativ cu primul trimestru din 2010, în vreme ce profitul operaţional este de un milion de euro, de la zero în acelaşi interval din 2010, se mai arată în raportul grupului.

După primele trei luni ale anului, grupul Allianz a înregistrat un profit operaţional de 1,66 miliarde euro, apropiat de valoarea de 1,73 miliarde euro înregistrată în acelaşi interval al anului trecut. Reprezentanţii Allianz estimează un profit operaţional aferent anului 2011 de circa opt miliarde de euro.

Pe segmentul asigurărilor generale, primele brute subscrise la nivelul Allianz Group în primul trimestru din 2011 au crescut cu 1,8% până la 14,3 miliarde de euro, faţă de 14 miliarde euro în primele trei luni din 2010.

„Cheltuielile aferente riscurilor de catastrofe naturale au ajuns la 737 milioane de euro, din care suma de 697 milioane de euro a fost inclusă în rezerva de daune necesară pentru acordarea de despăgubiri generate de evenimentele provocate de catastrofele naturale din Australia, Noua Zeelandă şi Japonia”, se arată într-un comunicat al grupului.

Grupul Allianz este prezent în România prin Allianz-Ţiriac Asigurări, precum şi prin Allianz-Ţiriac Pensii Private, care activează atât pe piaţa pensiilor private obligatorii (pilon II) – unde este al doilea jucător, cât şi pe piaţa pensiilor facultative (pilonul III), prin fondurile AZT Moderato şi AZT Vivace.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails