Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Afacerile Coface România au crescut cu 35% în 2010, la 8,28 milioane euro

A- A A+
Afacerile Coface România au crescut cu 35% în 2010, la 8,28 milioane euro

Coface România a consemnat anul trecut afaceri mai mari cu 35%, de 8,28 milioane euro, faţă de 2009, avans susţinut de dezvoltarea serviciilor de asigurări de credit comercial şi de management al riscului de credit, în 2011 estimând menţinerea ritmului de creştere, a anunţat, miercuri, compania.

„2010 a fost un an bun pentru Coface în România. Am reuşit să ne depăşim ţintele de venituri cu 15% şi am realizat un profit operaţional de 2 milioane de euro, dublu faţă de ceea ce bugetasem, pe fondul unui control strict al costurilor, scăderii semnificative a ratei daunei şi reducerii per ansamblu a incidentelor de plată în rândul companiilor, care au evoluat cu mult mai bine decât ne aşteptam”, a declarat country cluster manager pentru România, Bulgaria şi Slovacia, Cristian Ionescu.

În 2010, Coface a avut o cifră de afaceri de 8,28 milioane euro, în creştere cu 35% faţă de anul precedent, compania estimând   menţinerea ritmului de creştere a veniturilor în 2011.

Segmentul asigurărilor de credite a înregistrat un avans de 9% faţă 2009, deşi „piaţa nu şi-a revenit, iar mediul de afaceri s-a confruntat pentru al doilea an cu o situaţie de instabilitate financiară”. Ponderea asigurărilor în totalul cifrei de afaceri a Coface în România a ajuns la 34%.

„Dacă în 2009, Coface România înregistrat un rezultat negativ, pe fondul despăgubirilor de daună acordate clienţilor săi, în valoare de 3 milioane de euro, în 2010 activitatea de asigurări s-a aflat pe profit, cu o rata a daunei ce s-a situat la nivelul de 55%, cheltuielile cu daunele atingând valoarea de 1,2 milioane de euro”, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte segmentul de servicii de management al riscului de credit (rating corporativ & informaţii de afaceri şi colectarea creanţelor comerciale), afacerile au fost mai mari cu 26% comparativ cu 2009. Astfel, ponderea acestora în totalul veniturilor Coface România au ajuns 66%.

„Companiile au resimţit nevoia de informaţii actualizate despre partenerii de afaceri într-un climat economic afectat de neîncredere. Dacă în anii anteriori crizei companiile preferau să îşi colecteze intern creanţele, în cel de-al doilea an al crizei economice, tot mai multe dintre acestea au preferat externalizarea acestui serviciu către companiile specializate, volumul creanţelor încredinţate către Coface în 2010 fiind în creştere cu 17%”, se precizează în comunicatul Coface.

Cel mai puternic avans a fost înregistrat pe segmentul de colectare a creanţelor comerciale, respectiv de 33%, faţă de anul 2009.

Deşi volumul de creanţe încredinţate a crescut în 2010, dificultatea colectării s-a mărit pe măsură pe ambele segmente, persoane fizice şi persoane juridice, atât companiile cât şi persoanele fizice fiind în imposibilitate de plată, potrivit Coface.

La nivel de grup, veniturile s-au plasat la 1,62 miliarde euro, în creştere cu 3,8% comparativ cu 2009, în timp ce profitul net a fost de 61 milioane euro.

Creşterea cifrei de afaceri a grupului s-a accelerat în a doua jumătate a anului, ajungând la 10% în al patrulea trimestru, determinată de asigurarea de credit şi factoring, potrivit Coface.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails