Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

AgroTransilvania Cluster – Lansare linie de finantare POR 2.2

A- A A+

AgroTransilvania Cluster – Lansare linie de finantare POR 2.2

AgroTransilvania Cluster va comunica oportunitatea deschisă de linia de finantare (POR 2.2) lansata ieri, 24.09.19, pentru crearea/modernizarea capacitatilor de productie/prestari servicii. In acest sens, va atasez un scurt material informativ si lista codurilor CAEN eligibile.

Apelul este destinat exclusiv Regiunilor de dezvoltare Vest si Nord-Est -regiuni eligibile pentru investitii prin aceasta linie de finantare (din pacate regiunea de Nord-Vest nu este eligibila).

În cadrul acestui apel de proiecte, pot solicita finanțare societățile/ societățiile cooperative care se încadrează în categoria IMM-urilor (microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii).

Locul de implementare al proiectului trebuie să fie în mediul urban, cu excepția întreprinderilor mijlocii în cazul cărora locul de implementare al proiectului poate să fie și în mediul rural.

Investițiile eligibile includ:

  • construirea, modernizarea, extinderea spațiilor de producție/servicii; dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare online;
  • implementarea procesului de certificare/recertificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calității, mediului sau sănătății;
  • activități specifice procesului de internaţionalizare (participarea la târguri şi expoziţii internaţionale, misiuni comerciale).

Proiectele pot fi depuse exclusiv în perioada 24.12.2019 – 24.03.2020.

Valoarea finanțării nerambursabile acordate este de minimum 200.000 euro și maximum 1 milion euro.

Cofinanțarea solicitantului pentru cheltuielile ce se incadreaza in ajutorul regional este:

Categoria IMM/Regiunea de dezvoltare  Nord Est              Vest

Întreprinderi mijlocii       60%       45%

Întreprinderi mici şi microîntreprinderi    70%       55%

Pentru cheltuielile ce se încadrează în ajutor de minimis, cofinanțarea solicitantului va trebui să fie de minim 10%, indiferent de tipul de întreprindere.

Descărcați aici: Material informativ POR 2.2-2019Anexa2.Lista_domenii_eligibile si Anexa2.Lista_domenii_eligibile

Sursa:

AgroTransilvania Cluster

telefon: +40 (364) 730 049; +40 (753) 311 200

diana.chifor@agrocluster.ro

Agrotransilvania Cluster

Related Posts with Thumbnails