Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

AIPC îşi manifestă preocuparea faţă de acordul FP de atragere a unui nou investitor la Poşta Română

A- A A+
AIPC îşi manifestă preocuparea faţă de acordul FP de atragere a unui nou investitor la Poşta Română

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) anunţă că îsi manifestă preocuparea faţă de declaraţiile lui Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea (FP), legate de acordul de principiu pe care Fondul şi l-a dat referitor la atragerea unui nou investitor la Poşta Română.

„Întotdeauna am apreciat modul în care Franklin Templeton, în calitate de administrator al Fondului Proprietatea, s-a implicat, într-o măsură mai mare sau mai mică, în administrarea societăţilor din portofoliul FP. Pe această cale, considerăm că motivarea deciziei – fie ea şi de principiu – de a accepta diluarea deţinerii de 25% din Poşta Română ar fi o dovadă de transparenţă pe care administratorii Fondului Proprietatea ar arata-o acţionarilor şi potenţialilor investitori”, se arată în comunicat.

Totodată, reprezentanţii AIPC menţionează că, în condiţiile în care în Consiliul de Administraţie al Poştei Române este şi un reprezentant al Fondului Proprietatea, la fel ca şi în cazul altor companii din top 20 cele mai importante deţineri ale Fondului, ar trebui publicate pe site-ul Fondului Proprietatea atât raportul pe anul 2010, cât şi situaţiile financiare ale societăţii.

„De asemenea, considerăm că, pentru o companie care deţine o cotă de 80% din piaţa serviciilor de expediere interne, ar trebui să fie detaliate si motivele care stau la baza pierderilor repetate pe care compania le înregistrează”, se mai spune în comunicat.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails