Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

ALB România a realizat un proiect al unui cod de bune practici pentru industria creditului de consum

A- A A+
ALB România a realizat un proiect al unui cod de bune practici pentru industria creditului de consum

Asociaţia Societăţilor Financiare – ALB România a realizat un proiect al unui cod de bune practici pentru industria creditului de consum care are ca scop, printre altele, redefinirea parteneriatului dintre finanţator şi consumator.

Proiectul vizează şi asumarea unor obligaţii în ceea ce priveşte modalităţile de comunicare, soluţionarea pângerilor şi/sau monitorizarea creditelor.

„Semnatarii Codului vor acţiona într-o manieră imparţială şi rezonabilă în relaţia cu clienţii, vor respecta toate angajamentele şi standardele Codului, vor da dovadă de o atitudine binevoitoare şi pozitivă şi vor asigura un nivel ridicat al serviciilor în relaţia cu clienţii, vor împrumuta bani într-o manieră responsabilă şi vor transmite informaţii clare şi transparente referitoare la produsele şi serviciile oferite”, se menţionează în document.

Potrivit proiectului, înainte de a acorda finanţare, creditorul se va asigura că beneficiarul poate rambursa suma de bani împrumutată, că există un istoric dovedit al comportamentului de plată al solicitantului şi se va întocmi un raport de credit în conformitate cu procedurile interne de prudenţialitate şi cu politicile sale comerciale.

ALB România reprezintă conform statisticilor ALB şi BNR, 91% din piaţa de leasing financiar şi 63% din totalul pieţei creditului de consum IFN din România.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails