Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Alpha Bank a avut în România pierderi de 5,7 milioane euro în primul trimestru

A- A A+
Alpha Bank a avut în România pierderi de 5,7 milioane euro în primul trimestru

Alpha Bank a înregistrat în România pierderi de 5,7 milioane euro în primele trei luni, comparativ cu un profit înainte de taxe de 8,1 milioane euro în acelaşi interval din 2010, în timp ce provizioanele au avansat cu 6,6%, la 26,1 milioane euro.

Veniturile operaţionale au scăzut în primul timestru cu 22%, la 43,6 milioane euro, iar cheltuielile operaţionale au crescut cu 0,3%, la 23,3 milioane euro.

Depozitele atrase de subsidiara din România a Alpha Bank au scăzut anul trecut cu 4,2%, la 1,52 miliarde euro. În privinţa creditării, volumul împrumuturilor a scăzut cu 16% în primul trimestru, la 3,55 miliarde euro, faţă de acelaşi interval al anului trecut.

Banca a reuşit să îşi majoreze volumul creditelor pe segmentul ipotecar cu 3,3%, în timp ce pe sectorul sectorul creditelor pentru companii a înregistrat o scădere de 21,3%, iar pe sectorul creditelor de consum s-a înregistrat o comprimare cu 14%.

Astfel, la sfârşitul primelor trei luni din 2011, creditele ipotecare acordate în România se ridicau la 834 milioane euro, iar pe sectorul business coborâseră la 2,436 miliarde euro. Împrumuturile de consum au tras în jos activitatea de creditare a băncii, în condiţiile în care volumul a coborât cu 14%, la 285 milioane euro.

Grupului Alpha Bank a avut în primul trimestru un profit net de 10,5 milioane euro, comparativ cu o pierdere de 10,4 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Grupul elen este prezent pe piaţa românească prin Alpha Bank România, Alpha Finance România, Alpha Leasing România IFN, Alpha Advisory România şi Alpha Insurance Brokers.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails