Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Ambasadorul Austriei spune că ţara sa va promova potenţialul României în IT&C, începând din 2011

A- A A+
Ambasadorul Austriei spune că ţara sa va promova potenţialul României în IT&C, începând din 2011

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, s-a întâlnit, la sediul ministerului, cu noul Ambasador al Austriei în România, dr. Michael Schwarzinger, iar ambasadorul a declarat că ţara sa va promova, din 2011, potenţialul României în IT&C, printr-o serie de evenimente.

„Ambasadorul a subliniat faptul că vor urma, începând cu anul 2011, o serie de evenimente prin care potenţialul României pe domeniul IT&C va fi promovat în ţara sa. Totodată, companiile austriece de IT&C care îşi vor îndrepta atenţia către piaţa românească vor putea prezenta soluţiile de informatizare implementate cu succes în Austria”, potrivit unui comunicat emis marţi de ministerul român.

Ambasadorul Austriei în România a oferit detalii şi despre portalul help.gv.at, lansat în 1997, prin intermediul căruia cetăţenii utilizează online procedurile administrative. Michael Schwarzinger a adăugat că au fost amenajate birouri unde cetăţenilor li se explică paşii de utilizare şi unde se pot familiariza cu acest portal, mai informează comunicatul.

Reprezentanţii Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) spun că această vizită de prezentare a fost solicitată de către partea austriacă, în urma bunelor relaţii dintre cele două ţări, precum şi datorită Acordului de cooperare semnat anul acesta între România şi Austria.

„Sperăm într-o bună colaborare în ceea ce priveşte promovarea firmelor româneşti de software în Austria. La ora actuală, multe companii străine din sectorul TIC şi-au dezvoltat capacităţi în România, datorită faptului că în ţara noastră există o foarte bună resursă umană pe acest domeniu”, a precizat ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme.

Austria este primul stat membru al Uniunii Europene care a reuşit să deţină 100% dintre serviciile publice online. Reprezentanţii MCSI au semnat în ianuarie, 2010, un Acord de cooperare cu Cancelaria Federală a Austriei pe domeniul informatizării naţionale. Austria şi România sunt, astfel, parteneri, colaborând permanent pentru dezvoltarea aprofundată a Societăţii Informaţionale în România.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) este instituţia care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicaţiilor electronice şi audiovizuale, serviciilor poştale, tehnologiei informaţiei şi în domeniul serviciilor societăţii informaţionale şi ale societăţii bazate pe cunoaştere din România.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.agoraitc.ro

Related Posts with Thumbnails