Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Analiştii financiar-bancari estimează, în medie, o rată anuală a inflaţiei de 7,8% în martie

A- A A+
Analiştii financiar-bancari estimează, în medie, o rată anuală a inflaţiei de 7,8% în martie

Membrii Asociaţiei Analiştilor Financiar – Bancari din România (AAFBR) estimează, în medie, o rată anuală a inflaţiei în martie de 7,8% şi se aşteaptă ca aceasta să ajungă la 4,8% la finalul acestui an, urmând ca la sfârşitul lui 2012 să fie de 4,1%.

„Conform opiniilor exprimate de către membrii Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) în cadrul unui sondaj intern, rata lunară a inflaţiei din luna martie 2011 s-a situat probabil la 0,5% (estimările variază între 0,3% şi 0,6%), în timp ce rata anuală probabil a fost de 7,8% (estimările variază între 7,7% şi 8,0%)”, se arată într-un comunicat transmis luni de asociaţie.

Pentru finalul anului 2011, estimarea membrilor AAFBR care au răspuns la sondaj plasează rata anuală a inflaţiei la 4,8% (estimările variază între 4,4% şi 5,7%). Aşteptările privind rata anuală a inflatiei de la finalul anului 2011 sunt în creştere faţă de estimările de acum o lună, de 4,5%, precum şi faţă de cele de acum două luni, de 4,3%.

Pentru finalul anului 2012, estimarea membrilor AAFBR care au răspuns la sondaj plasează rata anuală a inflaţiei la 4,1% (estimările variază între 3,5% şi 5,0%). Aşteptările privind rata anuală a inflaţiei de la finalul anului 2012 au înregistrat o creştere spectaculoasă faţă de estimările realizate la începutul lunilor februarie, respectiv martie, de 3,5%.

AAFBR este o asociaţie profesională fără scop lucrativ, înfiinţată în luna ianuarie 2008 şi care reuneşte în rândurile sale circa 70 de analişti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societăţi de administrare a investiţiilor, societăţi de asigurări şi din piaţa de capital.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails