ANRE: „Furnizorii au cerut scumpirea gazelor chiar cu până la 30%, dar nu vom ceda aşa uşor”


Furnizorii de gaze naturale din România au cerut scumpirea gazelor cu până la 30%, a declarat duminică preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu, care a precizat că ANRE nu va ceda solicitărilor acestora.

„Furnizorii de gaze au cerut şi vor cere în permanenţă creşterea preţului, pentru că acesta este rolul lor. Fiecare cere diferite procente, s-a ajuns chiar şi până la 30%. Acum nu pot face o sinteză cu cine şi cât a cerut. Noi nu vom ceda aşa uşor la astfel de solicitări, mai ales când solicitările lor sunt de genul «nu mă interesează, mie îmi dai»”, a declarat duminică, Petru Lificiu, prezent la Constanţa, la deschiderea Forumului Regional al Energiei FOREN 2010.

Acesta a menţionat, totodată, că a cerut operatorilor din sectorul de gaze să-şi asigure finanţarea afacerii.

„În această perioadă, băncile sunt mult mai relaxate când acordă finanţări companiilor din energie. Solicităm solidaritate numai pentru o perioadă, întrucât operatorii din gaze doar amână nişte costuri, venituri neîncasate, ei au afaceri sigure, au profit substanţial, nu este vorba de pierderi”, a adăugat Petru Lificiu.

Sursa: NewsIn