Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

ANRE va evalua implementarea de sisteme inteligente de măsurare a energiei, până în septembrie 2012

A- A A+
ANRE va evalua implementarea de sisteme inteligente de măsurare a energiei, până în septembrie 2012

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) va evalua implementarea sistemelor de măsurare inteligente din punct de vedere al costurilor şi beneficiilor pe termen lung pentru piaţă, al rentabilităţii precum şi al termenelor fezabile de implementare, până la 3 septembrie 2012.

Prevederea este prevăzută într-un proiect de act normativ publicat pe site-ul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), prin care ministerul propune modificarea Legii nr.13 a energiei electrice.

„În condiţiile în care se constată că implemetarea sistemelor de măsurare inteligente este avantajoasă pentru funcţionarea pieţei de energie, ANRE aprobă un calendar de implementare pe o perioadă de maximum zece ani a sistemelor de măsurare inteligente, astfel încât cel puţin 80% dintre clienţi să dispună de sisteme de măsurare inteligente până în 2020”, se mai arată în documentul citat.

Totodată, o altă prevedere a proiectului de act normativ este că preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) ar putea avea un mandat de şase ani în loc de cinci ca până în prezent.

De asemenea, ANRE va avea un preşedinte şi un singur vicepreşedinte, care vor fi numiţi de prim-ministrul României, iar mandatele acestora vor putea fi reînnoite o singură dată, potrivit proiectului de act normativ. Potrivit legii în vigoare, ANRE putea avea chiar şi trei vicepreşedinţi.

ANRE va fi în continuare abilitată să acorde, să modifice şi să suspende sau să retragă autorizaţiile şi licenţele pentru operatorii economici din sectorul energiei electrice, inclusiv pentru producătorii de energie termică produsă în cogenerare, precum şi să aprobe preţurile reglementate de vânzare-cumpărare a energiei electrice şi a energiei termice produsă în cogenerare de înaltă eficienţă şi va stabili în continuare şi tarifele reglementate pentru serviciile de transport şi de distribuţie a energiei electrice.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails