Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

APDRP a contractat proiecte de investiţii în mediul rural ale tinerilor fermieri de 115,6 mil. euro

A- A A+
APDRP a contractat proiecte de investiţii în mediul rural ale tinerilor fermieri de 115,6 mil. euro

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) anunţă că a contractat până în prezent 5.641 de proiecte de investiţii în mediul rural ale tinerilor fermieri, valoarea acestora fiind de 115,62 milioane de euro.

Astfel, 1.479 de proiecte au ca scop dezvoltarea de exploataţii agricole pentru culturile de câmp, iar 2.698 vor primi finanţare pentru ferme mixte (culturi şi animale). Un alt domeniu pe care beneficiarii s-au axat a fost cel legat de horticultură, fiind semnate contracte pentru 967 de cereri de finanţare. Cele mai puţine proiecte vizează păsările de curte, dar şi creşterea porcilor, ca activităţi de bază.

În ceea ce priveşte distribuţia pe sexe a beneficiarilor Măsurii 112 – Instalarea tinerilor fermieri, până în prezent au solicitat finanţare 3.382 de bărbaţi şi 2.259 de femei.

„Suntem mulţumiţi de modul cum progresează Măsura 112 şi de interesul tinerilor pentru a-şi dezvolta o activitate în agricultură. Sunt convins totodată că vom epuiza toţi banii alocaţi, iar scopul de a întineri forţa de muncă angrenată în acest sector va fi atins. Avem nevoie de tineri pentru a face agricultura competitivă” a declarat directorul general al APDRP, Mihai Gavril Vădan.

Din anul 2008, când a fost lansată prima sesiune de cereri de proiecte aferente Măsurii 112, au fost depuse 10.678 de cereri de finanţare, în valoare de peste 221 milioane de euro, alocarea totală pentru această Măsură până la finalul perioadei de implementare, respectiv 2013, fiind de 337,22 milioane de euro.

APDRP a efectuat până în acest moment plăţi de 74,23 milioane de euro.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails