Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

APIA: Piaţa auto se va revigora spre finalul acestui an, cu condiţia menţinerii cadrului legislativ

A- A A+
APIA: Piaţa auto se va revigora spre finalul acestui an, cu condiţia menţinerii cadrului legislativ

Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) estimează o uşoară revigorare a pieţei auto din România la finalul acestui an, dacă se menţine actualul cadru legislativ, mizând pe o reacţie mai bună a potenţialilor cumpărători faţă de oportunitatea programului Rabla.

„Menţinem pentru sfârşitul anului (T4) estimarea noastră, privind o uşoară revigorare a pieţei, cu condiţia menţinerii cadrului legislativ (taxa, ‘Rabla’, TVA). Speranţele sunt legate atât de o reacţie mai bună a potenţialilor cumpărători faţă de oportunitatea Programului de înnoire al parcului auto (incert deocamdată anul viitor), dar şi de oferta diversificată şi generoasă a majorităţii distribuitorilor de autovehicule”, se menţionează în comunicatul APIA.

În ceea ce priveşte estimarea de revigorare a pieţei auto, reprezentanţii APIA au luat în calcul faptul că în proiectul de modificare a taxei de poluare nu se prevede modificarea nivelului taxei pentru autoturismele cu norma de poluare Euro 5.

„Acesta este un aspect pozitiv prin faptul că menţine nivelul actual şi nu generează o ‘aşteptare’ în piaţă pentru perioada imediat următoare, care să ducă la adâncirea scăderilor”, se mai spune în comunicat.

Vânzările de autoturisme au scăzut în primele şapte luni cu 14,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2010, la 52.249 unităţi, în timp ce în iulie declinul a fost de 12,8% faţă de luna anterioară, la 9.016 unităţi.

Dacă se adaugă vehiculele comerciale şi autobuzele, vânzările totale de autovehicule au scăzut în primele şapte luni faţă de acelaşi interval din 2010 cu 10,5%, la 61.080 unităţi. În luna iulie au fost vândute 10.407 unităţi, în scădere cu 11,3% faţă de luna anterioară.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails