Asigurătorul Exim (CARE) România, controlat de EximBank, a primit autorizarea de funcţionare


Compania de Asigurare Reasigurare Exim (CARE) România, al cărei acţionar majoritar este EximBank, a primit de la arbitrul asigurărilor autorizarea de funcţionare ca societate specializată în asigurarea creditelor comerciale pe termen scurt, a anunţat marţi banca.

CARE are un capital social de 29,2 milioane de lei şi va oferi asigurări şi reasigurări de credite comerciale pe termen scurt (clasa de risc XIV. Asigurări de credite), precum şi asigurări de garanţii (clasa de risc XV), se arată în comunicat.

„Noua societate de asigurări va oferi instrumente care vor permite societăţilor româneşti, în special exportatorilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii, să gestioneze mult mai eficient creditele comerciale, lucru care va duce la creşterea gradului lor de competitivitate. Pentru primul an de funcţionare a CARE România estimăm un volum al primelor brute subscrise de două milioane de lei”, a declarat preşedintele EximBank, Ionuţ Costea.

CARE România a fost înfiinţată la recomandările Comisiei Europene (CE), care interzic susţinerea de către stat a asigurării creditelor de export pe termen scurt contra „riscurilor de piaţă”. Totuşi, CE consideră că deţinerea unei entităţi subsidiare este în concordanţă cu reglementările europene.

EximBank are în portofoliu produse de asigurare care vor rămâne şi după înfiinţarea CARE România.

EximBank este o instituţie specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe trei direcţii de acţiune – finanţare, garantare, asigurare, îi permite să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor, precum şi a companiilor care derulează proiecte în domenii prioritare de dezvoltare a economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.financiarul.com