Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Asociaţia Companiilor de Utilităţi din Energie se va întâlni miercuri cu delegaţia FMI

A- A A+
Asociaţia Companiilor de Utilităţi din Energie se va întâlni miercuri cu delegaţia FMI

Reprezentanţii Delegaţiei în România a Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi cei ai Asociaţiei Companiilor de Utilităţi în Energie (ACUE) vor avea miercuri, începând cu ora 16.00, o întâlnire de lucru, potrivit unui comunicat al asociaţiei.

„ACUE va discuta miercuri cu FMI problemele legate de preţul gazului, liberalizarea pieţei energiei şi datoriile companiilor de stat către terţi”, se arată în comunicat.

Evenimentul face parte dintr-o serie de întâlniri pe care membrii delagaţiei FMI le au în mod regulat cu reprezentanţii asociaţiilor patronale, profesionale şi sindicale din România, încă de la demararea primelor negocieri privind acordurile de împrumut pentru ţara noastră.

„Principalele teme ale discuţiilor de pe agenda de lucru vizează subiecte referitoare la starea şi evoluţia pieţei de energie din România, axându-se în special pe dereglementarea preţurilor finale ale gazelor naturale, liberalizarea pieţei şi datoriile companiilor de stat către furnizori, precum cele ale companiei CFR. Un alt subiect al discuţiilor va fi cel legat de cadrul legislativ şi situaţia proiectelor off-shore care pot reprezenta un pas important către independenţa energetică a României faţă de diversificarea surselor de furnizare a energiei în general, şi a gazelor naturale în special”, informează comunicatul.

Asociaţia Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE) reuneşte ca membri unii dintre cei mai importanţi operatori din domeniul industriei energetice din România. Asociaţia Companiilor de Utilităţi din Energie a fost constituită în scopul reprezentării şi apărării intereselor membrilor săi în relatiile cu autoritatile publice, cu sindicatele şi cu alte persoane juridice şi fizice, atât în plan naţional, cât şi internaţional potrivit statutului şi în acord cu prevederile legale.  De asemenea, asociaţia îşi concentrează activităţile pe elaborarea, implementarea şi sprijinirea regulilor privind asigurarea concurenţei pe piaţa de energie.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails