Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Aurul a atins marţi pragul de 1.900 dolari pe uncie

A- A A+
Aurul a atins marţi pragul de 1.900 dolari pe uncie

Preţul aurului pe pieţele internaţionale a ajuns marţi la 1.900 de dolari uncia, pe fondul îngrijorărilor legate de o încetinire a creşterii economice în SUA şi de criza datoriilor din Europa care au impulsionat cererea, metalul preţios fiind considerat o investiţie sigură, potrivit BBC News.

Pe pieţele asiatice, aurul a crescut cu 0,9%, la 1.913,5 dolari pe uncie.

Potrivit analiştilor citaţi de BBC, creşterea preţului la metalul preţios a fost determinată şi de speculaţiile că Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed) pregăteşte noi măsuri de stimulare a creşterii economice. În acest context, analiştii mizează în continuare pe o creştere a preţului la aur.

Preţul aurului pe pieţele internaţionale a crescut luni cu peste 1%, la nivelul record de 1.882 dolari pe uncie, analiştii estimând că până la finele anului ar putea atinge 2.000 dolari pe uncie.

În România, preţul aurului continuă să crească, atingând luni nivelul de 178,5 lei pe gram, cu 30 de bani peste nivelul de vineri, de 178,2 lei, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR). Faţă de luna iulie, creşterea este de peste 20 de lei, în timp ce faţă de luna august 2010, preţul aurului în România a urcat cu circa 50 de lei.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails