Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Bach (CEO Holcim România): Cea mai mare provocare pentru următorii 2-3 ani va fi infrastructura

A- A A+
Bach (CEO Holcim România): Cea mai mare provocare pentru următorii 2-3 ani va fi infrastructura

Noul director general al Holcim România, Daniel Bach, a declarat luni că cea mai mare provocare pentru el pe piaţa cimentului şi a construcţiilor, în următorii doi-trei ani, este infrastructura din România.

„Dacă s-ar face investiţii în infrastructura din România, acestea ar atrage după sine investiţii şi în alte sectoare precum turism, piaţa imobiliară”, a declarat Daniel Bach, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, numai 10% din producţia anuală de ciment a companiei Holcim România este livrată în infrastructură, iar restul în proiectele rezidenţiale şi non-rezidenţiale (centre comerciale, industrie).

În ceea ce priveşte certificatele de emisii dioxid de carbon ale Holcim România ce au fost furate în noiembrie anul trecut, au fost recuperate numai 600.000 din cele 1,6 milioane certificate sustrase. „Investigaţia este încă în curs de desfăşurare şi nu putem da detalii. Valoarea totală a certificatelor furate este de aproape 15 milioane euro”, a spus Bach.

Elveţianul Daniel Bach, care a venit la conducerea Holcim România la 1 aprilie 2011, (înlocuindu-l pe Markus Wirth), a ocupat totodată funcţii de conducere în cadrul operaţiunilor Holcim din Filipine, Indonezia şi China. Acesta a precizat că, la venirea în România, s-a speriat de câinii de maidanezi şi „am şi văzut cum i-au atacat pe alţii”.

Pasajul Basarab, proiectat să reziste o sută de ani

Altfel, Holcim a fost unul din furnizorii de ciment pentru proiectul pasajului Basarab din Capitală, deschis duminică circulaţiei. Managerul de dezvoltare durabilă al Holcim România, Alina Cristea, a declarat luni, în cadrul conferinţei, că astfel de proiecte sunt realizate să reziste chiar şi o sută de ani. „Este cel mai mare proiect de infrastructură din Bucureşti”, a spus Alina Cristea, care a precizat că Holcim România a furnizat 10% din cimentul folosit la dezvoltarea proiectului.

Pasajul Basarab are o lungime de aproape 2 km, a costat 1,2 miliarde lei, iar dezvoltatorii proiectului au fost două dintre cele mai mari companii de construcţii din Europa, compania italiană Astaldi S.p.A şi compania spaniolă FCC Construccion.

Holcim România şi-a planificat să aloce în acest an 35 milioane euro pentru a dezvolta proiecte orientate către mediu şi eficienţă energetică, precum şi pentru a asigura mentenanţa echipamentelor din fabrici. Totodată, Grupul Holcim şi-a planificat să reducă cu 25% emisiile specifice pe tona de produs (ciment şi lianţi hidraulici similari) până în 2015, comparativ cu nivelul anului 1990.

În 2010, Holcim România a co-procesat în fabricile de ciment deşeuri menajere echivalând consumul a circa 140.000 persoane. Conform Eurostat, fiecare român produce în medie 3821 kg de deşeuri pe an.

Holcim România face parte din Grupul Holcim Ltd., unul dintre cei mai importanţi furnizori de ciment şi agregate (piatră, nisip şi pietriş), precum şi betoane şi asfalt, incluzând serviciile aferente. Grupul este prezent în peste 70 de ţări, pe toate continentele, şi are aproximativ 80.000 de angajaţi. În 2010, grupul a avut vânzări de 20,8 miliarde dolari şi un profit net de 1,13 miliarde dolari.

În România, Holcim este prezent de 13 ani şi deţine în prezent două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 20 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucuresti. Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi. Investiţiile companiei în ţară se ridică la 700 milioane euro, până în 2010.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails