Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Baconschi propune oamenilor de afaceri din Israel expertiza României pentru proiecte pe terţe pieţe

A- A A+
Baconschi propune oamenilor de afaceri din Israel expertiza României pentru proiecte pe terţe pieţe

Ministrul de externe Teodor Baconschi a exprimat, într-o întrevedere cu oamenii de afaceri din Israel, interesul părţii române pentru derularea unor proiecte comune pe terţe pieţe şi a menţionat că România poate constribui cu expertiză în domenii precum exploatarea resurselor energetice sau IT.

Ministrul Teodor Baconschi a avut luni o întrevedere cu reprezentanţii mediului de afaceri din Israel.

El a exprimat interesul părţii române pentru încurajarea investiţiilor israeliene în România şi pentru derularea unor proiecte comune pe terţe pieţe. De asemenea, ministrul de externe a menţionat că România poate contribui la aceste proiecte, printre altele, cu expertiză în domenii precum exploatarea resurselor energetice, construcţii civile şi industriale, IT şi agricultură, informează MAE.

Aflat în vizită în Israel, ministrul Teodor Baconschi a avut, de asemenea, luni o întrevedere cu membrii comunităţii cetăţenilor israelieni originari din România. Ministrul Teodor Baconschi a subliniat rolul important al comunităţii cetăţenilor israelieni originari din România în consolidarea relaţiilor româno-israeliene şi a încurajat menţinerea şi aprofundarea legăturilor cu România, inclusiv prin optarea pentru realizarea studiilor în ţara noastră.

Ministrul de externe a subliniat, de asemenea, interesul României de a deschide un lectorat de limbă şi civilizaţie română în cadrul Universităţii Tel Aviv, ca instrument suplimentar de promovare a limbii, culturii şi civilizaţiei româneşti în Israel.

Cetăţenii israelieni originari din România reprezintă aproximativ 5% din populaţia Israelului. Numeroşi cetăţeni israelieni au studiat în România. În anul universitar 2010/2011 s-au înregistrat la universităţile româneşti peste 600 de studenţi proveniţi din Israel.

Ministrul de externe, Teodor Baconschi, aflat începând de duminică în vizită în Israel, a avut întrevederi cu premierul Benjamin Netanyahu, cu şeful diplomaţiei israeliene, Avigdor Lieberman, cu preşedintele Shimon Peres, precum şi cu cu preşedintele Comisiei de Politică Externă din Knesset, Shaul Mofaz, şi cu Tzipi Lvni, liderul opoziţiei parlamentare.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails