Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Banca Românească a primit un plafon de 21 milioane euro pentru programul Prima Casă 3

A- A A+
Banca Românească a primit un plafon de 21 milioane euro pentru programul Prima Casă 3

Banca Românească a primit un plafon de 21 milioane euro pentru acordarea de credite în cadrul programului guvernamental Prima Casă 3 de la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a anunţat luni banca.

Valoarea garantiilor acordate întregului sistem bancar se ridică la 200 milioane euro.

„Am reuşit să atingem o cotă de piaţă de 10% în cadrul acestui program, cotă de piaţă pe care dorim să o consolidăm în perioada următoare”, a declarat Lakis Couninis, director executiv, Unitate Retail în cadrul Băncii Româneşti.

Banca Românească a avut în 2010 un plafon de 70 milioane euro, fiind acordate peste 1.600 de credite. Valoarea medie a unui credit contractat a fost de peste 40.000 de euro, în marea majoritate a cazurilor fiind preferate apartamentele cu două camere, în blocuri vechi.

Banca precizează că, de la începutul programului şi până în prezent, peste 2.600 de persoane au accesat un credit Prima Casă, se arată în comunicat.

Costurile creditelor sunt EURIBOR la trei luni, plus o marjă de 3,95% şi respectiv ROBOR la trei luni, plus o marjă de 2%, la care se adaugă contravaloarea comisionului de gestiune datorat către FNGCIMM. Costul evaluării proprietăţii finanţate este suportat de către bancă, se mai arată în comunicat.

Astfel, pentru un credit Prima Casă în valoare de 40.000 euro, pe o perioada de 30 de ani, se va plăti o rată lunară de 231 euro.

Banca Românească are un capital social de până la 200 milioane euro şi o reţea naţională formată din 146 de sucursale. În octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din sud-estul Europei, National Bank of Greece (NBG), a cumpărat pachetul majoritar de la Banca Românească, deţinând în prezent 89,07% din capitalul social al acesteia. Un alt acţionar important este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) care deţine 10,21% din capitalul social al băncii.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails