Banca Transilvania va implementa o soluţie de core-banking în valoare de 15 milioane euro


Banca Transilvania va implementa în decursul următroarelor 16 luni soluţia Oracle Flexcube Universal Banking pentru sistemul său de core-banking, investiţie care se ridică la 15 milioane de euro, a anunţat marţi directorul general al Băncii Transilvania, Robert Rekkers.

„Pare anticiclică această investiţie, mai ales în perioada aceasta mai nesigură, dar avem totuşi motive foarte clare şi pertinente pentru aceasta. Banca este în continuă creştere, am crescut ca număr de clienţi, număr al operaţiunilor, pot să vă spun că şi în termeni de creditare. Ne pregătim pentru viitor şi eu sunt extrem de convins că pe termen mediu şi lung doar băncile care investesc în tehnologie rămân în faţă ca preferinţă”, a spus Rekkers.

De asemenea, oficialul Băncii Transilvania a declarat că anul trecut banca a deschis 20 de unităţi fără a fi închisă niciuna, însă nu exclude ca în 2011 să închidă din cele care nu sunt performante. Robert Rekkers susţine că anul acesta ar putea fi deschise alte 20 de unităţi.

Banca Transilvania are peste 6.000 de angajaţi, o reţea formată din peste 500 de sedii şi 1,5 milioane de clienţi activi. BT este prima bancă din România care a fost cotată la Bursa de Valori Bucureşti, în 1997.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.monitorulexpres.ro