Băncile vor consulta o casă de avocatură în privinţa aplicării OUG 50


Adunarea Generală Extraordinară a Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) a luat hotărârea angajării unei case de avocatură în vederea obţinerii unei opinii juridice privind maniera de transpunere în legislaţia naţională a Directivei Europene 48/CE/2008, se arată într-un comunicat emis joi de ARB.

„Comunitatea bancară a dezbătut problemele privind demersurile întreprinse până în prezent de către Consiliul de Administraţie al ARB pe linia susţinerii propunerilor de modificare a unor prevederi cuprinse în OUG 50/2010 privind creditele pentru consumatori, luând totodată hotărârea angajării unei case de avocatură în vederea obţinerii unei opinii juridice privind maniera de transpunere în legislaţia naţională a Directivei Europene 48/CE/2008”, se spune în comunicat.

De asemenea, Adunarea Generală Extraordinară a mai hotărât să se finalizeze proiectul privind verificarea autenticităţii documentelor de identitate prezentate de clienţii băncilor pentru obţinerea diverselor produse bancare în baza de date a Inspectoratului Naţional pentru Evidenţa Persoanelor din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Proiectul va fi realizat cu sprijinul Biroului de Credi,t ca integrator în sistemul de comunicaţie între instituţiile de credit şi MAI.

Totodată, Adunarea Generală Extraordinară a Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) a mai aprobat, în şedinta de joi, noul Statut al ARB, care acordă, în principal, mai multe competenţe şi mai multă forţă executivului asociaţiei, sub conducerea unui Consiliu Director format din şapte membri.

Sursa: NewsIn

Foto: www.newschannel.ro