Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

BCR a revizuit estimarea de creştere a economiei româneşti din acest an, de la -3% la -2,1%

A- A A+
BCR a revizuit estimarea de creştere a economiei româneşti din acest an, de la -3% la -2,1%

Banca Comercială Română (BCR) a revizuit estimarea privind creşterea economică din 2010, de la -3% la -2,1%, dar a menţinut estimarea pentru 2011, de 1,2%, se arată în raportul „România – Sub semnul austerităţii”, publicat luni de bancă.

Anterior, în raportul din august, BCR revizuise estimarea privind creşterea economică din 2010 de la 1,9% la -3%. Totodată, în raportul din martie, BCR revizuise în urcare estimarea privind creşterea economică din 2010, de la 0,6% la 1,9%, mizând pe o evoluţie bună în industrie şi agricultură.

Analiştii BCR păstrează estimarea de creştere economică de 1,2% în 2011 şi de 2,3% în 2012.

„După doi ani de scădere, în care economia s-a contractat în termeni reali cu circa 9%, România ar putea să înregistreze o revenire timidă anul viitor. Iesirea din recesiune va fi anevoioasă si încă presărată cu măsuri nepopulare pe care guvernul va trebui să le implementeze în vederea atingerii ţintei ambiţioase de deficit bugetar de 4,4% (standarde locale) agreate cu FMI şi Uniunea Europeană. Guvernul s-a reangajat destul de recent (iulie) să implementeze un program de austeritate mai dur care să asigure continuarea procesului de consolidare fiscală care începuse să bată pasul pe loc”, se arată în raport.

De asemenea, analiştii BCR susţin că reducerea salariilor în sectorul public şi a unor categorii de ajutoare sociale cu 25%, respectiv 15%, pe fondul unui sentiment în consum extrem de negativ, a avut drept rezultat amplificarea ritmului de scădere a consumului gospodăriilor în trimestrul III 2010.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.arhivafoto.ro

Related Posts with Thumbnails