Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

BCR a semnat protocolul cu Fondul de Garantare pentru a demara programul Prima Casă 4

A- A A+
BCR a semnat protocolul cu Fondul de Garantare pentru a demara programul Prima Casă 4

Banca Comercială Română (BCR) a anunţat vineri că a semnat protocolul cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) în vederea lansării celei de-a patra etapă a programului Prima Casă.

BCR şi-a actualizat normele interne de creditare şi le-a transmis spre aprobare către Banca Naţională a României (BNR).

„Urmând aprobării normelor de către BNR, BCR este pregătită din punct de vedere tehnic şi legal pentru lansarea creditării în cadrul programului Prima Casa 4”, se arată în comunicat.

BCR are un sold de 600 de milioane euro al creditelor acordate până în prezent prin programul Prima Casă.

„Vom putea acorda împrumuturi încă un an şi jumătate sau doi ani prin acest program, dacă ne dublăm expunerea. Estimăm că vom acorda primele credite prin programul Prima Casă 4 cât de curând”, a declarat vicepreşedintele BCR responsabil cu creditele de retail, Oana Petrescu.

În Monitorul Oficial din 26 mai a fost publicat ordinul comun privind convenţia pentru Prima Casă 4, urmând ca protocolul să fie semnat de Fondul de Garantare şi băncile interesate. Ordinul comun vizează convenţia privind implementarea programului Prima Casă şi convenţia de garantare şi reglementare a unor măsuri necesare pentru aplicarea normelor.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails