Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

BCR va propune acţionarilor capitalizarea profitului pe anul 2010

A- A A+
BCR va propune acţionarilor capitalizarea profitului pe anul 2010

Conducerea BCR va recomanda acţionarilor să capitalizeze profitul obţinut de bancă în 2010, aşa cum a procedat şi anul trecut, a declarat miercuri preşedintele executiv al băncii, Dominic Bruynseels.

„Din perspectiva profitului foarte mic realizat potrivit RAS, cred că vom recomanda retenţia profitului, la fel ca anul trecut, şi cred că această acţiune va fi susţinută de Banca Naţională”, a spus Dominic Bruynseels.

Decizia privind capitalizarea profitului va fi luată de către acţionari, a menţionat oficialul BCR.

Întrebat despre listarea băncii, avînd în vedere listarea Fondului Proprietatea, preşedintele executiv a reamintit faptul că lichiditatea Bursei nu este încă foarte mare pentru a susţine un astfel de emitent.

„Cred că este interesant ce s-a întâmplat cu acţiunile Fondului Proprietatea, o companie foarte mare recent listată la bursă. Au existat foarte multe speculaţii potrivit cărora preţul urma să crească spectaculos, dar, de fapt, acţiunile s-au stabilizat la un preţ uşor sub cel de listare. (…) Nu cred că există suficientă lichiditate disponibilă pe piaţă pentru acţiuni mari. Cred că problemele actuale din Orientul Mijlociu şi emerging market vor face investitorii şi mai precauţi în a investi în acţiuni mai degrabă decât în obligaţiuni”, a spus Bruynseels.

Grupul Banca Comercială Română a obţinut în 2010 un profit net după impozitare şi plata intereselor minoritare de 465 milioane lei (110,2 milioane euro), cu 46,7% mai mic decât în 2009.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.debanat.ro

Related Posts with Thumbnails