Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

BEI sprijină activităţile de cercetare şi dezvoltare ale Gestamp cu 125 milioane de euro

A- A A+
BEI sprijină activităţile de cercetare şi dezvoltare ale Gestamp cu 125 milioane de euro

Banca Europeană de Investiţii (BEI) furnizează un împrumut de 125 de milioane euro companiei Corporación Gestamp SL pentru a sprijini activităţile sale de cercetare, dezvoltare şi inovare în sectorul confecţiilor metalice din industria auto, a anunţat marţi banca.

O sumă suplimentară de 50 milioane de euro va fi intermediată de Instituto de Credito Oficial (ICO). Contractul de finanţare între BEI şi SL Corporación Gestamp pentru 125 de milioane euro a fost semnat luni la Madrid.

Proiectul finanţat de BEI constă din două părţi: prima vizează activităţile de cercetare, dezvoltare şi inovare în sectorul confecţiilor metalice din industria auto, pentru a îmbunătăţi consumul de combustibil şi siguranţa vehiculelor. În al doilea rând, investiţiile vor viza implementarea tehnologiei pentru creşterea productivităţii şi eficienţei energetice în uzinele din regiunile de convergenţă din Ungaria, Slovacia şi Turcia, precum şi construirea de noi uzine în Republica Cehă şi România. Punerea în aplicare a proiectului va avea loc între 2011 şi 2014.

Potrivit BEI, investiţiile în Europa Centrală şi de Est vor avea efecte pozitive asupra economiilor locale, precum şi un efect direct asupra ocupării forţei de muncă în aceste regiuni de convergenţă şi modernizarea activităţilor companiei în Republica Cehă, Ungaria, România, Slovacia şi Turcia. Este de aşteptat ca Gestamp să-şi mărească personalul cu circa 400 de noi angajaţi la nivel local.

Proiectul va contribui, de asemenea, la creşterea durabilă a sectorului de producţie şi la consolidarea mediului de afaceri regional, apreciază BEI.

Banca Europeană de Investiţii (BEI) este instituţia UE de finanţare pe termen lung care promovează obiectivele europene. BEI a fost creată în 1958 şi îşi desfăşoară activitatea în cele 27 de state membre ale UE şi în peste 130 de alte ţări din întreaga lume.

În decembrie 2008, Banca a lansat programul de stimulare pentru industria auto. Obiectivul principal al acestor credite este de a sprijini dezvoltarea industriei de profil, cu un accent pe automobilele ecologice.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails