Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Ben Bernanke a semnalat că Fed nu va lua noi măsuri de stimulare a economiei americane

A- A A+
Ben Bernanke a semnalat că Fed nu va lua noi măsuri de stimulare a economiei americane

Preşedintele Rezervei Federale, Ben Bernanke, a indicat, vineri, că banca centrală a Statelor Unite nu va lua măsuri imediate pentru accelerarea creşterii economice, relatează BBC News.

În discursul pe care l-a ţinut la simpozionul economic de la Jackson Hole, şeful Fed a spus că banca centrală dispune de „o serie de instrumente care ar putea fi utilizate pentru a oferi stimulente monetare suplimentare”.

Bursele din întreaga lume au înregistrat pierderi, investitorii fiind dezamăgiţi de discursul lui Bernanke. Acesta a precizat că reuniunea din luna septembrie a băncii centrale va dura două zile în loc de una, „pentru a permite o discuţie mai detaliată” asupra următoarelor măsuri ale Fed.

În discursul său de anul trecut, de la Jackson Hole, şeful Fed a anunţat că banca centrală va „face tot ce poate” pentru a stimula creşterea economică. Ulterior, în noiembrie, Ben Bernanke a implementat un program de achiziţie a obligaţiunilor guvernamentale, în valoare de 600 de miliarde de dolari.

Economia americană a crescut mai puţin faţă de estimări, în al doilea trimestru din 2011, potrivit datelor revizuite, publicate de Departamentul Comerţului, rata anuală de creştere a produsului intern brut fiind, între aprilie şi iunie, de 1% în loc de 1,3% cum indica prognoza iniţială.

Această reducere reflectă o creştere mai mică a stocurilor, precum şi micşorarea exporturilor. Încetinirea ritmului de creştere a numărului locurilor de muncă, diminuarea încrederii, blocajul politic şi tulburările de pe piaţa financiară din această lună ameninţă cheltuielile de consum şi de afaceri din restul anului, relatează Bloomberg.

Contractul futures pe indicele bursier Standard & Poor’s 500, cu maturitate în septembrie, a scăzut, vineri, la New York, cu 0,6%, la 1.150 puncte, după ce Departamentul Comerţului a anunţat creşterea de 1% în T2, în timp ce titlurile trezoreriei au crescut, randamentul pentru obligaţiunile scadente la zece ani fiind de 2,19% faţă de 2,23% în ziua precedentă.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails